Πέμπτη 23.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αδιαχώρητο για την ημερίδα των Φιλολόγων

22.02.2018 /

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, η διάλεξη με θέμα «Η διδασκαλία της Ιστορίας στη Μέση Εκπαίδευση» με ομιλητή τον κ. Πολυμέρη Βόγλη, Πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας.

Τα κύρια θέματα της διάλεξης ήταν η διδασκαλία της Ιστορίας, τα Προγράμματα Σπουδών στη Μέση Εκπαίδευση, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι προκλήσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν. Μετά τη διάλεξη ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες και προβληματισμοί για την Ιστορία ως μάθημα και ως επιστήμη.

Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου, τόσο εν ενεργεία φιλόλογοι, όσο και συνταξιούχοι συνάδελφοι. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί Τρικαλινοί που ενδιαφέρονται για την Ιστορία, όχι μόνο ως αναγνώστες αλλά και ως μελετητές και ερευνητές.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον κ. Βόγλη για την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη, την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων για την πολύτιμη στήριξη και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων