Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εξαγγελίες Σκρέκα για φωτοβολταϊκά και ενέργεια – φωτο – βίντεο

29.05.2022

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων στην ημερίδα για τις ανανεώσιμες πηγές όπου σύσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έδωσε εξηγήσεις στους Τρικαλινούς επιχειρηματίες και όχι μόνο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συμπολίτης Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος ξεδίπλωσε με λεπτομέρειες το σχέδιο μετάβάσης της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μοναδική λύση στη διεθνή ενεργειακή κρίση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Β. Γιαγιάκος που καλωσόρισε κοινό και ομιλητές.

Ο  Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας ανέλυσε γιατί η πράσινη μετάβαση αποτελεί τη μοναδική λύση στη διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ στάθηκε στα βήματα που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την κυβέρνηση για να μπορέσει ο πολίτης να μειώσει το αυξημένο κόστος που παρουσιάστηκε λόγω της κρίσης. Μάλιστα τόνισε πως μέσα από το «Εξοικονομώ» που για πρώτη φορά κατανεμήθηκε τόσο δίκαια, αλλά και μέσα από το πρόγραμμα φωτοβολταικά στη στέγη αλλά και σε πάρκα επαγγελματιών, θα μειωθεί κατακόρυφα το κόστος του ρεύματος στη χώρα.

Ακολούθησαν οι Χαιρετισμοί των κ. Κ. Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Δ. Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων & Προέδρου ΚΕΔΕ

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κα Α. Σδούκου

Αναφέρθηκε στο σχέδιό  για περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ μέχρι το 2030», ενώ ο γενικός Διευθυντής Ενέργειας ΥΠΕΝ κ. Δ. Τσαλέμης μίλησε για την αυτοπαραγωγή Ενέργειας και Ενεργειακές Κοινότητες στο πλαίσιο της Οδηγίας (EE) 2018/2001.

Τέλος η Διευθύντρια τομέα ενέργειας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ κα Ι. ΝίκουΧ Μίλησε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ΑΠΕ & Εξοικονόμησης Ενέργειας.

[fbcomments]