Παρασκευή 22.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γ.Γ. Συντονισμού της κυβέρνησης ο γαμπρός του Ηλ. Βλαχογιάννη

05.08.2020

Τον Τρικαλινό γαμπρό του Ηλία Βλαχογιάννη, έγκριτο νομικό Θανάση Κοντογεώργη ανακοίνωσε την Κυριακή 28 Ιουλίου το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, τομέας στον οποίον εντάσσεται επίσης το υπουργείο Υγείας.

Τώρα αν έχουμε σύντομα εκλογές… αντιλαμβάνεστε ποιοι συνυποψήφιοι του θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ…

Ποιος είναι
Ο Θανάσης Κοντογεώργης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική   στο Πανεπιστήμιο Harvard (Master in Public Policy- Harvard Kennedy School of Government) των ΗΠΑ. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκπροσωπώντας επιχειρήσεις, κοινωφελείς οργανισμούς, συνδέσμους επιχειρήσεων και ιδιώτες.  Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014 παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Επίσης συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.α. Ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών  και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που οδήγησε στην επιτυχημένη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2014 και εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις τεχνικές/νομικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Διετέλεσε επί τριετία Αντιπρόεδρος Β’ του ΝΠΔΔ «Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), βοηθώντας στην εφαρμογή και ερμηνεία της νέας λογιστικής νομοθεσίας (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) και στην ανάπτυξη της Επιτροπής. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

Ο Ηλίας Βλαχογιάννης

Σε ανάρτηση του ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πεθερός του Ηλίας Βλαχογιάννης έγραψε: «Ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης. Θερμά συγχαρητήρια στο Θανάση Κοντογεώργη, για την τοποθέτηση του από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του…»