Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Θα αγωνιστώ με στόχο τη νίκη!

10.02.2023

Στρατιώτης της παράταξης δηλώνει για άλλη μια φορά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Ηλιάδης με συνέντευξή του στον Ε.Π. αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσους έφυγαν και επιστρέφουν τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι: «αποφασισμένος όσο ποτέ να εκφράσω στην πράξη τις προσδοκίες των συντρόφων μου που έμειναν πιστοί στο κόμμα μας αλλά και τις ελπίδες εκείνων  που επιστρέφουν απογοητευμένοι από χίμαιρες που τους υποσχέθηκαν οι οποίες διαψεύστηκαν πανηγυρικά».

Ο ίδιος βλέπει μια μεταστροφή του κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε μετά το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα της Φώφης Γεννηματά το 2019,

Τονίζει πως «Η σημερινή κυβέρνηση είναι σαφές ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων τα οποία δραστηριοποιούνται στο κέντρο. Υπ’ αυτή την έννοια ήταν επόμενο να έχει εγκαταλείψει την Περιφέρεια», ενώ θεωρεί ότι «η ακρίβεια έχει κάνει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να καταρρεύσει».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ

 

  1. Ο κύβος ερρίφθη, για άλλη μια φορά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή το σκεφτόσασταν. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

 

Κύριε Κοντέ, υπάρχουν άνθρωποι των λόγων και άνθρωποι των πράξεων. Θεωρώ ότι έχω αποδείξει ότι ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Όπως πορεύομαι ως άνθρωπος πορεύομαι και ως ενεργός πολίτης, οπότε οι πράξεις που μου αποδεικνύουν ότι ήμουν και θα είμαι συνεπής στρατιώτης αυτής της παράταξης. Ήμουν πάντα ΠΑΣΟΚ και ως συνεπής στρατιώτης αυτής της παράταξης αποφάσισα να μην απουσιάζω απ’ αυτή τη μάχη που ως στόχο έχει να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.  Υπάρχουν λόγοι και αφορμές για να πεις ένα μεγάλο ΝΑΙ  στην πρόκληση  της υποψηφιότητας.  Είμαι λοιπόν, ξανά εδώ  παρών, για τρίτη συνεχόμενη φορά υποψήφιος βουλευτής,  πιο  ώριμος αλλά και περισσότερος  αποφασισμένος όσο ποτέ να εκφράσω στην πράξη τις προσδοκίες των συντρόφων μου που έμειναν πιστοί στο κόμμα μας αλλά και τις ελπίδες εκείνων  που επιστρέφουν απογοητευμένοι από χίμαιρες που τους υποσχέθηκαν οι οποίες διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

  1. Πολλά είναι τα στελέχη σας που πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα θα βγάλει μια έδρα. Η δική σας άποψη ποια είναι;

 

Δεν είμαι απ’ αυτούς που εξαντλούν την ενεργητικότητά τους σε ασκήσεις επί χάρτου. Πιστεύω όμως, ότι συντρέχουν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις για να εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ των Τρικάλων στην επόμενη Βουλή.  Κι αυτό δεν προκύπτει μόνο αριθμητικά, με βάση τα δεδομένα του εκλογικού νόμου αλλά κυρίως πολιτικά και κοινωνικά λόγω της σαφούς διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου σεβόμενο τους δημοκρατικούς θεσμούς που δοκιμάζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση στην οικονομία η οποία αρμόζει στις πραγματικές ανάγκες αλλά και  στην σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

Έχοντας την  εμπειρία των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και λόγω της ενεργούς επαγγελματικής και  κοινωνικής παρουσίας μου, παρατηρώ  την αλλαγή κλίματος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα εκφραστεί πολιτικά με ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και στα Τρίκαλα.

 

  1. Ο Γιώργος Ηλιάδης που την προηγούμενη φορά ήρθε δεύτερος σε ψήφους, αυτή τη φορά θέτει ως στόχο την πρωτιά και ίσως… και την έδρα;

 

Όπως και τις προηγούμενες δύο φορές ο στόχος ήταν η παράταξη και όχι ο Ηλιάδης.  Απέδειξα στην πράξη ότι παίζω ομαδικά και όχι ατομικά.  Ο πρωταθλητισμός είναι για την ομάδα και όχι μόνο για μένα. Ωστόσο, ευελπιστώ ότι οι ψηφοφόροι θα εκτιμήσουν τη σταθερή πορεία μου στο ΠΑΣΟΚ και την ειλικρινή διάθεσή μου  να αγωνιστώ γι’ αυτή την παράταξη αλλά και τον τόπο μας και θα με τιμήσουν με τη ψήφο τους  προκειμένου να τους εκφράσω γνήσια στην επόμενη Βουλή.

Σαν έτοιμος από καιρό πια, έχοντας σταθερό αξιακό σύστημα  θα αγωνιστώ με στόχο τη νίκη.

 

  1. Πως βλέπετε την κυβερνητική πολιτική στο νομό; Η παρουσία ενός πρωτοκλασάτου υπουργού, πιστεύετε πως θα σας επηρεάσει ως κόμμα στα Τρίκαλα;

 

Το γεγονός ότι ο κύριος Σκρέκας εκλέγεται στα Τρίκαλα, δίνει τη  δυνατότητα στους Τρικαλινούς να αποδοκιμάσουν στην πράξη τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές. Δεν προσωποποιώ τις κυβερνητικές ευθύνες. Ωστόσο, αυτές είναι υπαρκτές και στον τομέα της Ενέργειας με τις επιχειρήσεις αλλά και τα  Τρικαλινά νοικοκυριά να υφίστανται τις δυσμενείς συνέπειες της απροθυμίας της σημερινής κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στο ενεργειακό λόγω του εναγκαλισμού της με τα μεγάλα συμφέροντα που καθορίζουν τις τιμές ενέργειας στη χώρα μας, οι οποίες σε επίπεδο χονδρικής είναι σταθερά από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, όπως πρώτος ανέδειξε ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Κύριε Κοντέ,  η ακρίβεια έχει κάνει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να καταρρεύσει. Και αντί να έχουμε πολιτικές επιλογές με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, με πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τις περιοχές της χώρας που περνούν ήδη έναν βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες και, βέβαια, να επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας.

 

  1. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ είχε επιλέξει στις περασμένες εκλογές να πάει ΣΥΡΙΖΑ. Με τις επαφές που έχετε, βλέπετε να επιστρέφει ένα μέρος αυτού;

Δεν θεωρώ πρέπει να υπάρχει κανενός είδους ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους ψηφοφόρους. Είναι αλήθεια όμως, ότι  αρκετοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έκαναν διαφορετικές επιλογές στις κάλπες στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.  Ωστόσο, αυτή η τάση πλέον αντιστρέφεται. Το σημείο καμπή αυτής της αντίστροφης πορείας ήταν οι εκλογές του 2019, όταν το Κίνημα Αλλαγής με την αείμνηστη πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του, στο 8,1%. Έκτοτε η πορεία είναι ανοδική και στην κάλπη θα πιστοποιηθεί ότι και σε τοπικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη για να εκφράσει τις προσδοκίες των πολιτών.

 

  1. Παρότι είστε ένας άνθρωπος που δεν σταματήσατε και λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης να γυρνάτε στα χωριά του νομού, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να ατόνησε λίγο αυτό… Ετοιμάζεστε για νέες εξορμήσεις;

 

Η επαφή μου με τους συμπολίτες μου είναι διαρκής και δεν ορίζεται από εκλογικές σκοπιμότητες. Είναι ανθρώπινη και ουσιαστική  και τέτοια θα συνεχίσει να είναι και το επόμενο χρονικό διάστημα. Ξέρετε κύριε Κοντέ, υπάρχει η ουσία, υπάρχει και η επικοινωνία με την πρώτη να κινδυνεύει να την καταπιεί η δεύτερη  στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια, οι εκλογικές αναμετρήσεις.  Προτιμώ μία ουσιαστική σχέση με τους Τρικαλινούς και σ’ αυτή θα επικεντρώσω το ενδιαφέρον μου και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση συστηματοποιώντας τις επαφές μου τόσο στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, την Πύλη, τη Φαρκαδόνα, την Οιχαλία, όσο και στα χωριά του Νομού.

 

 

  1. Εκτιμάτε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. εγκατέλειψε την περιφέρεια;

 

Η σημερινή κυβέρνηση είναι σαφές ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων τα οποία δραστηριοποιούνται στο κέντρο. Υπ’ αυτή την έννοια ήταν επόμενο να έχει εγκαταλείψει την Περιφέρεια. Δυστυχώς, τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες συνεχώς διογκώνονται κυρίως για τη νέα γενιά, τη δική μου γενιά, η οποία αναγκάζεται να μεταναστεύει εντός και εκτός Ελλάδας προς αναζήτηση εργασίας και ενός πιο σταθερού μέλλοντος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική  πρόταση. Πρόοδος και σταθερότητα σημαίνει ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και καλές δουλειές για όλους, που εγγυάται το επεξεργασμένο πρόγραμμα του κόμματός μας.

 

  1. Ξαφνικά όλοι αγάπησαν το ΠΑΣΟΚ… και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ.. Με ποιον θεωρείτε πως πρέπει να συμπορευτεί μετά τις εκλογές;

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε  εξαιρετικά τη θέση μας λέγοντας πως δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η όχθη της δικής μας ιστορίας είναι η συνέπεια, η πρόοδος και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ο διχασμός και το δηλητήριο στην κοινωνία, η φορολογική αφαίμαξης της μεσαίας τάξης, το μοίρασμα επιδομάτων με το βλέμμα στην κάλπη, η διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης όχι ως εργαλείου για την κοινή προκοπή αλλά για να γιγαντωθούν οι ημέτεροι.

Κύριε Κοντέ, το ΠΑΣΟΚ δεν διατίθεται ως δεκανίκι, ούτε στη ΝΔ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ και ας το καταλάβουν καλά όλοι αυτοί που επιχειρούν να μπερδέψουν τους πολίτες θέτοντας άκυρα, χρονικά, ψευτοδιλήμματα.

 

 

[fbcomments]