Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κορονοϊός: “Νυστέρια” μεταξύ γιατρών γιατρών στα Τρίκαλα – Τάσιος: Οχι στον κανιβαλισμό

10.11.2020

Μπορεί τα κρούσματα στα Τρίκαλα χθες να ήταν μόλις 12 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αυτό όμως σε καμιά περίπτωση αυτός ο αριθμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που υπάρχουν σήμερα στο νομό Τρικάλων όπου μιλάμε για εκατοντάδες κρούσματα το τμήμα covid 19 να είναι στο κόκκινο και τους διευθυντές (Μυλωνάς, Ζορμπάς), να απευθύνουν κραυγή αγωνίας, με την 5η ΥΠΕ και τη διοίκησή της να κωφεύει.

Χθες στο νοσοκομείο Τρικάλων σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών που μέσω του ράδιο «Ζυγός» στις «Χαμηλές Πτήσεις» απεύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κανιβαλισμός μεταξύ των γιατρών του συστήματος Υγείας και εξήρε την βοήθεια που προσφέρουν τα Κ.Υ. στο νοσοκομείο με αρκετούς γιατρούς, νοσηλευόταν περισσότερα από 40 κρούσματα, ενώ πλέον έχει σταματήσει και η ιχνηλατηση.

Την ανάγκη των γιατρών στα κέντρα Υγείας και στα ιατρεία των χωριών επισήμανε με παρέμβασή του και ο Γιάννη Κουτσονάσιος.

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή των Κώστα Αργυρούση και Γ. Παπαγεωργόπουλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πέτρου, έβαλε ευθέως κατά τις 5ης ΥΠΕ, λέγοντας πως ενώ ο πρόεδρος του νοσοκομείου έκανε δεκτά τα αιτήματα των γιατρών, αυτά δεν εισακούσθηκαν από την 5η ΥΠΕ.

Στη συνέχεια η αντιπαράθεση οξύνθηκε στην ίδια εκπομπή μεταξύ των Αγγελου Ζορμπά και Βάιου Τάσιου. Μάλιστα έκαναν και οι δύο λόγο για μια λίστα 30 γιατρών που υπήρχε τον Μάρτιο και την κατήργησε η 5η ΥΠΕ, ενώ ο κ. Ζορμπάς αποκάλυψε πως απειλήθηκε με μηνύσεις αν γίνουν μετακινήσεις.