Κυριακή 24.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φώναξαν ΝΑΙ στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας – φωτο βίντεο

09.04.2021

Την ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αφορμή την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, διατυμπάνισαν απόψε προς όλες τις κατευθύνσεις δεκάδες συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νοσοκομειακών στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας οι συγκεντρωμένοι φορείς και σωματεία υπεραμύνθηκαν του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος και ζήτησαν την ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστική ήταν και η παρέμβαση της προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου Ματίνας Κούκια, που έβαλε για άλλη μια φορά το θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Να σημειώσουμε πως μέλη του Συλλόγου Μουσικών συμμετείχαν δίνοντας μια διαφορετική…νότα στη συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. του νομού Βάιος Τάσιος τόνισε πως:

«Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας  οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας  δίνουμε καθημερινά διπλό αγώνα .

Μέσα στα νοσοκομεία , στο πλευρό των ασθενών μας ,στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους  .Σε     συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα  της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας

Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται,  στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ,για  μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του

Δε λείψαμε στιγμή από το πόστο μας. Και συνεχίζουμε.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου , να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες .Γιατί ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις παλινωδίες τους.  Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει  και να συκοφαντήσει τους αγώνες μας. Γιατί αποκαλύπτουμε τις  εγκληματικές  της ευθύνες   για τη  διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοιού  στα ΜΜΜ και τους εργασιακούς χώρους.  Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει  ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς  που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φόραγαν σωστά τη μάσκα. Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοιό, , την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.

Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας.Παρά τις Ε.Δ.Ε., τις διώξεις, τις απειλές, , τον αυταρχισμό ,τις απολύσεις γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα  από τα μπαλκόνια  ,τα τηλεοπτικά  κροκοδείλια δάκρυα τους  δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας,  συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του  «κόστους –οφέλους».

Δεν αποδεχόμαστε   τη βαρβαρότητα σαν «φυσικό φαινόμενο» ,σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η φετινή  Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα ! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη  του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση .Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.