Τρίτη 15.10.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνθήκες γαλέρας για τους γιατρούς στο νοσοκομείο Τρικάλων!!!

22.05.2018

Τραγική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο, παρά τα όσα ισχυρίζεται κατά καιρούς ο διοικητής του Δ. Παρθένης αλλά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή καταγγελία των γιατρών θα πρέπει όχι απλά να θορυβήσει τους κυβερνώντες, αλλά να τους οδηγήσει επιτέλους να πάρουν μέτρα… Οι γιατροί ούτε λίγο, ούτε πολύ καταγγέλλουν συνθήκες γαλέρας στα περισσότερα τμήματα, μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «Ραντεβού σαράντα ατόμων ημερησίως έχει επιβάλει η Διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων στη μια και μοναδική δερματολόγο του ιδρύματος, χωρίς να λάβει υπόψη εάν αυτό είναι εφικτό, αλλά και άκρως επικίνδυνο για τους ασθενείς, στους οποίους αντιστοιχεί εξέταση 5 λεπτών».

Αλήθεια ο υπεύθυνος και λαλίστατος κατά τα άλλα βουλευτής του νομου Σάκης Παπαδόπουλος θα πάρει θέση για όλα αυτά ή ξέχασε πως πριν τρια χρόνια καλούσε σε απεργίες και στάσεις εργασίας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους; Περιμένουμε.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή και… κρίνετε μόνοι σας:

«ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗ

Ραντεβού σαράντα ατόμων ημερησίως έχει επιβάλει η Διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων στη μια και μοναδική δερματολόγο του ιδρύματος, χωρίς να λάβει υπόψη εάν αυτό είναι εφικτό, αλλά και άκρως επικίνδυνο για τους ασθενείς, στους οποίους αντιστοιχεί εξέταση 5 λεπτών. Σε αυτό τον αριθμό όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συνάδελφος στην καταγγελία της  θα πρέπει να προστεθούν και τα περιστατικά τόσο των επειγόντων όσο και των κλινικών. Παράλληλα καταγγέλλει τη Διοίκηση για ‘επιλεκτική εύνοια’ σε κάποια τμήματα με μειώσεις του αριθμού των εξεταζομένων τους, καθώς και για αδιαφορία στα μέχρι τώρα αιτήματά της για μείωση του αριθμού των εξεταζομένων.

Γνωρίζουμε μετά από αναφορές συναδέλφων μας πως παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλα εξωτερικά ιατρεία (παθολογικό, καρδιολογικό, ακτινολογικό κ.α.) τα οποία καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας.

Την ίδια στιγμή μια και μόνη είναι η γιατρός της Ω.Ρ.Λ. κλινικής η οποία καλείται να καλύψει τα εξωτερικά ιατρεία, τους ασθενείς της κλινικής και τις εφημερίες των επειγόντων, με αποτέλεσμα την εργασιακή εξουθένωση της ίδιας αλλά και την ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι τις ημέρες που η κλινική δεν εφημερεύει καλούνται να μετακινηθούν για να λύσουν το πρόβλημά τους στη Λάρισα.

Άλυτα παραμένουν και τα προβλήματα από την παντελή έλλειψη Νευρολόγου, εδώ και ενάμιση χρόνο, στο Γ.Ν. Τρικάλων ενώ αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση στη διαδικασία μετάταξης Νευρολόγου που είδη υπηρετεί στο Ε.Σ.Υ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι ασθενείς με σοβαρά χρόνια αλλά και επείγοντα νευρολογικά προβλήματα να αναγκάζονται να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα Νοσοκομεία.

Για το Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΝΤ είναι προφανές ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας όλο και επιδεινώνεται και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα με κόστος για το κράτος προσπαθώντας να ενισχύσει την επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Μονάδων που βγάζουν έσοδα από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς- πελάτες χρησιμοποιώντας φθηνούς ευέλικτους εργαζόμενους. Αυτό ακριβώς το κριτήριο δηλαδή το ιδιωτικοοικονομικό είναι αυτό που καθορίζει και στο Γ.Ν. Τρικάλων την ανισόμετρη ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών και όχι οι ανάγκες των ασθενών. Τμήματα που παράγουν έσοδα θα ενισχύονται (όσο βέβαια το επιτρέπουν τα μνημόνια)  ενώ τμήματα που δεν έχουν οικονομικό ενδιαφέρον για την επιχείρηση – Νοσοκομείο θα απαξιώνονται μέχρι να κλείσουν ενώ οι ασθενείς θα λαμβάνουν αυτό που τους « αξίζει », πέντε λεπτά εξέταση.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ με ερωτήσεις στο Υπουργείο Υγείας για τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα. Καμία ανοχή, καμία αυταπάτη, καμία προσμονή, άμεσες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό τώρα.

Τρίκαλα, 21/05/2018

Ομόφωνα το Δ. Σ. της ΕΙΝΚΥΝΤ