Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έκοψαν την πίτα όλοι… «Μαζί για τα Τρίκαλα» – φωτο

27.01.2020

Με τον Παύλο Γερουλάνο κεντρικό ομιλητή και με την βράβευση του Χρήστου Λάππα, έκοψε χθες την πίτα του ο δημοτικός συνδυασμός του Κώστα Κρεμμύδα «Μαζί για τα Τρίκαλα» στην ταβέρνα «Θράκα» στα Μεγάλα Καλύβια.

Θερμές ευχαριστίες για την μεγάλη προσέλευση στελεχών και φίλων του συνδυασμού απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Κρεμμύδας, υπογραμμίζοντας πως όλη αυτή την περίοδο ο συνδυασμός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Θα πρέπει να σημνειώσουμε πως στην εκδήλωση ήταν στελέχη τόσο του ΚΙΝΑΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαιρετισμό έκανε και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η βράβευση του πρώην Δημάρχου Τρικκαίων και πρόσφατα παραιτηθέντος Δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Χρήστου Λάππα, για την προσφορά του στην πόλη των Τρικάλων, ενώ ακολούθησε γλέντι.

Ο Γερουλάνος

Αδελφές παρατάξεις είναι αυτή στα Τρίκαλα και η Παράταξή μας εκεί στην Αθήνα, τόνισε ο πρώην υπουργός «Δώσαμε μια μάχη που ξέραμε ότι είναι δύσκολη, Αλλά εμπνεύσαμε και περισσότερο και περισσότερους από όσους περιμέναμε».

Ο κ. Γερουλάνος μίλησε για την ανάγκη στήριξης των τοπικών κοινωνιών: «Ξεχάσαμε να παράγουμε πλούτο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και γίναμε εξαρτώμενοι από ένα συγκεντρωτικό, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κράτος που καταδυναστεύει τον Έλληνα χρόνια.

Αυτό μπορούμε και πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα. Γιατί;

Πρώτον, για λόγους ιστορικής μνήμης και παράδοσης

Διότι σε ένα κόσμο που ψάχνει τις ρίζες του και τις αξίες του εμείς τις ξέρουμε και πρέπει να τις κρατήσουμε

Είναι πυξίδα μας για τα δύσκολα που έρχονται τώρα που οι τεχνολογίες και η παγκοσμιοποίηση θα μας κάνουν να αμφισβητήσουμε τα πάντα Αλλά και επειδή το επιτάσσουν οι τάσεις

Η παραγωγή θα επιστρέψει τοπικά οι μεγάλες εταιρίες εγκαταλείπουν την υπερσυγκέντρωση της παραγωγής και είναι στοίχημα για τις τοπικές κοινωνίες να υποδεχθούν νέες παραγωγικές μονάδες.

Η δημιουργία θα πάει στην περιφέρεια να συναντήσει την ποιότητα ζωής. Η ποιοτική αγροτική παραγωγή θα αποκτήσει ανυπολόγιστη αξία ειδικά τώρα που και η ενέργεια θα παράγεται τοπικά», τόνισε.

«Παράγετε μοναδικά τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Έχετε αναπτύξει τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή. Δοκιμάζετε νέες τεχνολογίες και καινοτομείτε συνεχώς.

Έχετε καταφέρει να αυξήσετε το κατά κεφαλήν εισόδημα εν μέσω κρίσης. Να δημιουργήσετε ποιότητα ζωής σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια.

Και όλα αυτά τα έχετε δημιουργήσει μαζί. Συλλογικά και με συνέχεια. Οικοδομώντας οι νεότεροι σε αυτά που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Συνεργαζόμενοι στα μεγάλα ακόμα και αν έχετε μεταξύ σας διαφωνίες στα επι μέρους Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, παρά τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές που βάζει το κράτος. Υπολογίστε όμως ότι αυτό που έχετε κάνει εδώ στα Τρίκαλα, στα χρόνια που έρχονται θα πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα σε απερίγραπτη ένταση», συνέχισε.

Για την κεντροαριστερά

«Σε αυτές τις προκλήσεις το κεντρικό πολιτικό σύστημα δεν θα ανταποκριθεί αν δεν αγωνιστούμε μαζί

Δεν μπορεί και δεν θέλει να ανταποκριθεί

Διότι κάθε αρμοδιότητα που κερδίζει η περιφέρεια είναι μια εξουσία που χάνει ο Υπουργός

Ούτε μπορεί να ανταποκριθεί μια συντηρητική κυβέρνηση που ποτέ δεν πίστεψε στις τοπικές κοινωνίες

Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουν οι Προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στη Συντήρηση

τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς. Διότι και οι δύο έχουν Πατερναλιστικές διαθέσεις.

Σήμερα λοιπόν που η Κεντροαριστερά ψάχνει ιδεολογική ταυτότητα  είναι ώρα να καταλάβουμε ότι η αποσυγκέντρωση της εξουσίας και η αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας είναι ο μόνος πραγματικός δρόμος για την Πρόοδο. Διότι χωρίς δίκαιη ανακατανομή της εξουσίας δεν θα έχουμε ποτέ και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου», κατέληξε.