Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα Λαϊκής Ενότητας σε αντιφασιστική διαδήλωση για τον Φύσσα

17.09.2015

Δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 18 Σεπτέμβρη, από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους Ναζιστές-φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δύο χρόνια και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας δεν δικάστηκαν ακόμα από το Ελληνικό κράτος, ούτε αποκαλύφτηκαν όλες οι πτυχές σχετικά με το εύρος και την διάσταση της ευθύνης και της ανάμειξης των υπευθύνων για το έγκλημα, των φυσικών, των  έμμεσων και των ηθικών αυτουργών. Αντίθετα, η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα μεθοδεύτηκε-μετατέθηκε για μετά τις εκλογές προς τέρψη των Χρυσαυγιτών!

Την ίδια στιγμή οι φασίστες ακονίζουν τα μαχαίρια τους ενάντια στους πρόσφυγες που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες και τις χώρες τους λόγο των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα αποτέλεσε την κορύφωση δεκάδων τραμπουκικών και δολοφονικών επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α ενάντια σε μετανάστες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, νεολαίους, μαθητές.

Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος μπροστά στους φασίστες για να μην περάσουν στη γειτονιά του, για να υπερασπιστεί τους φίλους του. Η σχεδιασμένη επίθεση εναντίον του εκτελέστηκε από φασίστες Χρυσαυγίτες, από τάγμα εφόδου, με την συμμετοχή του δολοφόνου του, Ρουπακιά.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό, συνεχίζεται. Όπως συνεχίζεται και η πάλη ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που τον θρέφουν.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία των Τρικάλων στην αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση, την Παρασκευή 18/9, στις 7 η ώρα το απόγευμα, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό

και να απαιτήσουμε:

  • Να δικαστούν άμεσα χωρίς άλλη χρονοτριβή και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
  • Να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της εγκληματικής δράσης της Χ.Α και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι