Κυριακή 31.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ελεύθερος ο αρχιφύλακας – Επιχείρηση εκκαθάρισης στα κελιά

25.03.2018

Φύλλο και φτερό κάνουν όλα τα κελιά αυτή την ώρα οι άντρες της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών μετά την περιπέτεια ομηρίας αρχιφύλακα. Πιο συγκεκριμένα σήμερα και για περίπου μισή ώρα Ελληνας κρατούμενος με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, έβαλε αυτοσχέδιο μαχαίρι στον λαιμό του υπαρχιφύλακα και τον κράτησε όμηρο επί περίπου 20 λεπτά. Τελικά, άλλοι συγκρατούμενοι του, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και ο υπαρχιφύλακας κατάφερε να απελευθερωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχιφύλακας φέρει επιδερμικό τραυματισμό στον λαιμό από κόψιμο.

Οι Αρχές ετοιμάζουν επιχείρηση στις φυλακές, καθώς οι δύο κρατούμενοι, που επιτέθηκαν και κράτησαν όμηρο τον αρχιφύλακα, εξακολουθούν να δημιουργούν ένταση και ζημιές στην πτέρυγα Ε2.

Η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων, όπου μόλις την Παρασκευή κρατούμενος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον αρχιφύλακα, ενώ χθες, οι υπάλληλοι της φυλακής, με δραματική τους ανακοίνωση, έκαναν γνωστό πως κινδυνεύουν