Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

33 ημερών ο μικρότερος… “κατακτητής” του Φρουρίου

11.03.2016

Μόλις 33 ημερών είναι ο μικρότερος… “κατακτητής” του Φρουρίου της πόλης που από χθες έχει γεμίσει παιδικές φωνές, αφού δεκάδες είναι και τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην πόλη μας.

Η εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών στο «Φρούριο», όπως φαίνεται έγινε με τον καλύτερο τρόπο και παρότι ο χώρος μικρός για την φιλοξενία τόσων ανθρώπων δεν υπήρξαν προβλήματα.

Μάλιστα χθες βράδυ περισσότερα από 15 άτομα Σύριων προσφύγων κοιμήθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ υπήρξαν και Τρικαλινοί πολίτες που έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς.

Σίγουρα όπως γράψαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί, όχι όμως στη φάση που οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

Οι μετριοπαθείς φωνές θα πρέπει να επικρατήσουν, αφού οι ακρότητες από όποια πλευρά και αν προέρχονται, μόνο καλό δεν κάνουν στην πόλη των Τρικάλων.

Εξάλλου όπως επισημάναμε σε άρθρο μας http://energospolitis.gr/kontos-arthro-prosfiges/ οι πρόσφυγες στη χώρα μας, είναι μια νέα πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε.