Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εγκαταστάθηκαν στο Φρούριο οι πρόσφυγες – Σκληρή απάντηση του δημάρχου

10.03.2016

Τους 190 θα φτάσουν συνολικά οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο «Φρούριο» της πόλης, μια απόφαση που έχει διχάσει τους πολίτες των Τρικάλων.

Ηδη από το απόγευμα βρίσκονται 122 πρόσφυγες, οι περισσότερες οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένονται άλλοι 70 περίπου.

Οι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και τους εθελοντές οι οποίοι και τους τακτοποίησαν στον εσωτερικό χώρο του Φρουρίου, ενώ ένας νέος αγώνας δρόμου, αυτός της ανθρώπινης διαβίωσής τους, ξεκινά ήδη από απόψε.

Το σίγουρο είναι πως ανεξάρτητα της ορθότητας ή όχι της απόφασης του δημάρχου για τον χώρο φιλοξενίας, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να σταθούν στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, με την ελπίδα πως η παραμονή τους στα Τρίκαλα, θα είναι χρονικά, όσο υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αμυνας στον κ. Παπαστεργίου, δηλαδή περίπου μια εβδομάδα, έως ότου μεταφερθούν στο στρατόπεδο που βρίσκεται μεταξύ Κουτσόχερου και Μάνδρας στο νομό Λάρισας.
Πάντως στα όσα μέχρι τώρα έχουν γραφτεί, ο δήμαρχος με ανάρτησή του στο fb, δίνει τη δική του απάντηση: «Στην αρχή είναι πάντα η ευθύνη και η αγωνία… Κάναμε το σωστό; Μήπως όχι; Και μετά οι εικόνες των παιδιών στις αγκαλιές των μανάδων τους. Δεν ήταν κούραση τα κόκκινα μάτια πριν δυο βδομάδες στο Κλειστό. Και σήμερα τα ίδια. Ίδια δυνατά συναισθήματα (αν και απών), ίδιοι άνθρωποι μαζί μας να βοηθάνε από την ψυχή τους αφού η μεμονωμένη μιντιακή μισαλλοδοξία δεν έπιασε, ίδια ικανοποίηση ότι δεν αφήσαμε στο δρόμο ή τις λάσπες 200 ανθρώπους. Δεν θα ήθελαν να είναι εδώ. Όμως αφού βρέθηκαν, οφείλουμε να βοηθήσουμε. Το Φρούριο από σήμερα λάμπει και πάλι. Εκπέμπει ανθρωπιά και αγάπη. Και ναι, αυτό είναι το σύμβολο των Τρικάλων!»