Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φοιτητής του ΤΕΦΑΑ σώζει μια ζωή στα Τρίκαλα

17.03.2020

Φοιτητής του ΤΕΦΑΑ σώζει μια ζωή. Εν μέσω αυτής της πανδημίας, μια αχτίδα φωτός!

Εν μέσω όλων αυτών που ζήσαμε τα τελευταία 24ωρα είχα την ευκαιρία να διασταυρώσω κάποιες πληροφορίες που είχα για περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή το πρωί. Ο φοιτητής Κ.Σ. (επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος) βίωσε το κάθε βήμα, πολύ καλά. Βρίσκονταν στο στάδιο την Παρασκευή 13 Μαρτίου, το πρωί, για δική του προπόνηση. Παρατήρησε ότι κάτι συνέβη με έναν συνάνθρωπο του που ασκούνταν εκεί. Ένας άνθρωπος έπεσε και παρέμεινε αναίσθητος. Κατάλαβε ότι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι δεν ήταν σε θέση να ενεργήσουν κατάλληλα. Και πήρε πρωτοβουλία να κάνει αυτά που έπρεπε, παρόλο που δεν ήταν σίγουρος για τον εαυτό του.
Όπως ομολογεί, «στην αρχή νόμιζα ότι οι γύρω του γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν αλλά είδα να κάνουν πολλά λάθη και ο άνθρωπος μελάνιαζε». «Ήμουν πανικόβλητος, αλλά ευτυχώς θυμήθηκα αυτά που είχαμε μάθει στη σχολή». «Έκανα απελευθέρωση αεραγωγού και συνήλθε. Μάλιστα ήθελε να σηκωθεί όρθιος, ενώ τον πίεζα να μείνει ξαπλωμένος. Ήρθε το ασθενοφόρο και τον πήρε σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα μου τηλεφώνησε αργότερα την ίδια ημέρα για να με ευχαριστήσει». Και καταλήγει «όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και να εξασκούμαστε στις Πρώτες Βοήθειες. Μια ζωή μπορεί να σωθεί με τα δυο μας τα χέρια, όπως ευτυχώς έκανε ο φοιτητής Κ.Σ..
Περιστατικά σαν αυτό, που δείχνουν πόση μεγάλη σημασία έχει η σωστή προετοιμασία του αυριανού επιστήμονα/απόφοιτου του Τμήματος, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε στο Τμήμα για ποιοτική εκπαίδευση, ώστε να γίνει η διδασκαλία Πρώτων Βοηθειών, με την κατάλληλη παιδαγωγική προσέγγιση για κάθε ηλικιακή ομάδα, αναφαίρετο μέρος του προγράμματος σπουδών στο Ελληνικό Σχολείο.
Συγχαρητήρια στον φοιτητή του ΤΕΦΑΑ, Κ.Σ. που ενήργησε καίρια για να σωθεί η ζωή ενός συμπολίτη μας και στη διδακτική ομάδα του ΤΕΦΑΑ για το έργο τους.
Ν.Διγγελίδης