Τρίτη 28.03.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία καλούν αύριο οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

02.03.2023
Το “πάγωμα” από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε, θα γίνει ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος.
Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων       των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!
Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των λίγων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.
Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών παιδιών. Η απάντηση στο μήνυμα “στείλε μου όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ!
Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς.
Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!
Δε θα ξεχαστεί:
Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τα “δώρα” 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.
Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού.
Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος.
 Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να βγούμε νικητές!
Καλούμε σε σιωπηρή διαμαρτυρια στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 3/3 ώρα 20:00.
Φ.Σ. ΤΕΦΑΑ Τρικάλων
Το Συνδικάτο Οικοδόμων

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν.Τρικάλων, εκ μέρους των συναδέλφων μας, εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και εύχεται γρήγορη ανάρρωση και δύναμη στους δεκάδες τραυματίες.

Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει συγκεκριμένες αιτίες που πρέπει να φωτιστούν. Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων.

Το έγκλημα φέρνει τη σφραγίδα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ,
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι στα τρένα προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται.

Οι κυβερνήσεις, η ΕΡΓΟΣΕ, η «Hellenic Train», δεν άκουγαν τίποτα.

Τα δικαστήρια έβγαζαν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.
Η συντήρηση των υποδομών, το τεχνολογικό δίκτυο ασφάλειας των δρομολογίων, η
στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται, κόβονται και ράβονται με
κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τις λαϊκές ανάγκες.
Η ελπίδα βρίσκεται σε όλους αυτούς τους ανώνυμους ανθρώπους που βρέθηκαν στο
επίκεντρο της τραγωδίας.
Σε αυτούς που γλίτωσαν από «του χάρου τα δόντια» αλλά
δεν τα παράτησαν και με κίνδυνο τη ζωή τους βοήθησαν να σωθούν ζωές, σε αυτούς
που στάθηκαν κατά εκατοντάδες στις ουρές για αιμοδοσία, στο ιατρικό και
νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσε μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων  καλούμε τα μέλη μας, τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών στο νομό μας,  να συμμετέχουν στην Σιωπηρή διαμαρτυρία – κινητοποίηση, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του  Φοιτητικού  Συλλόγου των ΤΕΦΑΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΗ  ΩΡΑ: 8:00μ.μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ – ΤΑ ΚΕΡΔΟΙ ΤΟΥΣ

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές,

ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί τη ζωή ανθρώπινο κόστος.

Δεν θα μείνουμε θεατές στο έγκλημα!

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί ο Φοιτητικός Σύλλογος ΤΕΦΑΑ την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 20:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Δε δεχόμαστε καμία συγκάλυψη. Οι επικλήσεις στην κακιά στιγμή και το ανθρώπινο σφάλμα αποτελούν αισχρή απόπειρα συγκάλυψης μιας πολιτικής που στο όνομα του κέρδους θυσιάζει ζωές.

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στην πολιτική κόστους οφέλους που τις συνέπειες της πληρώνει ξανά ο λαός, αυτήν τη φορά με νεκρούς.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που το 2017 έδωσε για 45 εκατομμύρια ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην FerroviedeloStatoItalianegroup, πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκατομμύρια ευρώ, σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ το 2022.

Οι ένοχοι είναι γνωστοί. Κάνεις τους δεν μπορεί να πει δεν ήξερε. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους είχαν ενημερώσει και όλοι σφύριζαν αδιάφορα.

Δεν ήταν “ατυχία” ούτε η “κακιά στιγμή”.

Είναι το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο.

Όλοι στο συλλαλητήριο.

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Παράρτημα Τρικάλων

 

[fbcomments]