Πέμπτη 29.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε νέα και αξιοπρεπή στέγη άναψε σήμερα η «ΦΛΟΓΑ» – foto video

15.04.2022

Εγκαίνια στη νέα τους στέγη έκαναν τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου γονιών παιδιών με πλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» στο κτήριο που τους παραχωρήθηκε από τον δήμο στην οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου 32.

Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φλόγα που καίει μέσα μας, ειδικά τις ημέρες που διανύουμε και στην καταπολέμηση του σκότους από αυτή στην ψυχή του ανθρώπου, ενώ εξήρε το έργο των ανθρώπων του Συλλόγου.

Τις θερμές ευχαριστίες όμως δέχθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου,  που εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια για την εξεύρεση στέγης αλλά και στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών από την προσπάθεια του μικρού Γιωργάκη που πέρση με το καροτσάκι του και με την βοήθεια του  Άγγελου Κριτσιώτη, της πραγματοποίησε τη διαδρομή Τρίκαλα-Βόλος με ποδήλατο με σύνθημα: «Κανένα παιδί μόνο του». Μάλιστα ο δήμαρχος παραφράζοντας αυτό είπε πως πλέον θα πρέπει να λέμε «κανένα παιδί κάτω».

Στον τεράστιο αγώνα που καταβάλουν αυτά τα παιδιά που τους χτυπά ο καρκίνος, αλλά και στην προσπάθεια των οικογενειών τους, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέας δηλώνοντας πως θα σταθεί στο πλευρό τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στο θεάρεστο έργο του Συλλόγου.

Το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» εξήρε και η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, όπως και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας. Επίσης για το έργο της ΦΛΟΓΑΣ μίλησε και ο νέος αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Μήτραινας.

Συγκινημένη για τα νέα γραφεία ήταν και η πρόεδρος της ΦΛΟΓΑ πανελλαδικά Μαρία Τρυφωνίδη, που ευχαρίστησε τον δήμαρχο και αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται από πλευράς του συλλόγου για την ενίσχυση αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Τέλος η πρόεδρος του εδώ συλλόγου Δέσποινα Αντάρη, αφού ευχαρίστησε όσους βοηθούν την ΦΛΟΓΑ και ειδικά τους εθελοντές, έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο στον δήμαρχο.

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στο νέο σπίτι της “Φλόγας” με την πληθώρα των λαμπάδων και Πασχαλινών δημιουργιών να διαδίδουν το μήνυμα της αγάπης και αισιοδοξίας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος, Σαράντης Τυλιγαδάς, ο Διοικητής του ΓΝΤ Κώστας Γρηγορίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της όμορφης εκδήλωσης έκανε η εθελόντρια της “Φλόγας” Τρικάλων Χρύσα Κούζα.