Παρασκευή 09.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και φέτος μπορούμε να ανάψουμε τη «Φλόγα»!

15.12.2020

Μπορεί όλοι μας να έχουμε στρέψει αποκλειστικά τα βλέμματά μας στον κορονοϊό και τον πόνο που προκαλεί στην κοινωνία μας… όμως υπάρχουν άνθρωποι που και πριν και τώρα συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα για την σωτηρία των παιδιών τους, αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης. Ο λόγος για την «Φλόγα» τον  Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια που στα Τρίκαλα για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα εκπροσωπούν οι κ. Δέσποινα Αντάρη, Αθανασία Αποστολίνα και Μαρία Στρίβα. Στα καινούργια τους γραφείο πλέον, τα οποία αποτελούν την κυψέλη δημιουργίας όλων όσων κατασκευάζονται και διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, δίνουν σε καθημερινή βάση τον αγώνα παραμείνει αναμμένη η «Φλόγα». «Οι καιροί είναι δύσκολοι, μεγάλες δωρεές δεν υπάρχουν πια. Ακόμη και το ένα ευρώ είναι σημαντικό» θα πει η πρόεδρος Δέσποινα Αντάρη.

Η διοίκηση του Συλλόγου στα Τρίκαλα Μαρία Στρίβα, Δέσποινα Αντάρη  και Αθανασία Αποστολίνα

  • Θα ανάψετε και φέτος τη «Φλόγα» των Χριστουγέννων; Παρά την καραντίνα και τον κορονοϊό τι ετοιμάζετε;

Προσπαθούμε να έχουμε τη Φλόγα πάντα αναμμένη, διότι τα έξοδα των παιδιών τρέχουν, ακόμα και με καραντίνα. Παρά την καραντίνα και τον κορονοϊό, ετοιμάζουμε διάφορες κατασκευές, όπως γούρια, στεφάνια, κοσμήματα κ.ά. τα οποία τις άλλες χρονιές προ κορονοϊού τα διαθέταμε σε μπαζάρ που κάναμε, αλλά φέτος είναι διαθέσιμα στο e-shop της «Φλόγας»: eshop.floga.org.gr

  • Υπάρχει συμμετοχή, υπάρχει κόσμος που έρχεται να ενισχύσει την προσπάθειά σας;

Μας στηρίζει ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο κόσμος έκανε την φλόγα. Τα 5, τα 10 ακόμα και το 1 ευρω που θα δώσει είναι σημαντικό για εμάς. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε «Φλόγα». Οι καιροί είναι δύσκολοι, μεγάλες δωρεές δεν υπάρχουν πια.

Όμως εκεί που πραγματικά πρέπει να σταθούμε είναι οι εθελόντριες. Θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε αυτούς τους Ανθρώπους, που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα. Εθελοντής μπορεί να γίνει όποιος θέλει. Είμαστε εδώ για έναν και μόνο σκοπό. Να βοηθήσουμε τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Γιατί, ολοί μαζί μπορούμε.

  • Τα χρήματα που συγκεντρώνονται τι σκοπό έχουν;

Την οικονομική στήριξη που ζητάμε είναι να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή ιατρική φροντίδα στα παιδιά μας. Απο το 2010-2020 κάναμε δωρεές στα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία: Αξονικός, τομογράφος, Αναισθησιολογικοί σταθμοί κ.ά. 1.802.500€ Χρηματοδότηση απασχόλησης ιατρικού κ’ προσωπικού υποστήριξης στα παιδιατρικά ογκολιγικά τμήματα της Αθήνας. 1.838.689€ Τα παιδιά της περιφέρειας φιλοξενούνται στον ξενώνα εντελώς δωρεάν. Νοσηλεία στο σπίτι για όλα τα παιδιά της Αττικής στη διάρκεια της θερσπείας τους.793.551€ Τυποποίηση και καταχώρηση δειγμάτων μυελού των οστών σε συνεργασία με ΚΕΔΜΟΠ 487.000€ Και να σημειώνετε ότι για κάθε αγορά/δωρεά προς τα Δημόσια Νοσοκομεία, η Φλόγα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%-24% Με δικιά μας πρωτοβουλία ελεγχόμαστε απο την Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών.

 

  • Σε σχέση με παλιότερα υπάρχει αυξητική τάση στα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις;

Εμείς σαν σύλλογος που κάναμε την καταγραφή, όχι δεν υπάρχει αύξηση. 290-300 παιδιά σε όλη την Ελλάδα τον χρόνο νοσούν.

  • Ένα χρόνο και κάτι στη διοίκηση της «Φλόγας» στα Τρίκαλα και παρότι σχεδόν ολόκληρο το 2020 το βγάλαμε σε καραντίνα, δεν σταματήσατε να δραστηριοποιείστε. Ποιες ήταν οι δράσεις σας;

Είχαμε αρκετές δράσεις πριν την καραντίνα. Ο κόσμος διοργάνωνε διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό τα έσοδα των εκδηλώσεων να δοθούν στη φλόγα. Κάναμε και αρκετά μπαζάρ. Το 2020 ήταν ζόρικο για όλους μας. Δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές εκδηλώσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες. Οπότε ασχοληθήκαμε κάνοντας τις κατασκευές μας για να ενισχύσουμε το eshop της φλόγας.

  • Που μπορεί να σας βρει κάποιος, πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας;

Το γραφείο μας είναι Βενιζέλου 21. Στο facebook υπάρχει η σελίδα μας Φλόγα Τρικάλων-Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο.

Χρήστος Κοντός