Κυριακή 14.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστρέφει στον σταθμό το μουσειακό τρενάκι

14.11.2023 /

Μπορεί το δελτίο τύπου που απέστειλε ο δήμος Τρικκαίων να είναι γενικόλογο… χωρίς να αναφέρει τίποτα για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Νίκου  Σακκά και του  Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, όμως το δελτίου που εξέδωσε ο Σύλλογος… αναφέρεται ξεκάθαρα πως το μουσειακό τρενάκι θα μεταφερθεί από το Μύλο των Ξωτικών στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού… παρά την τεράστια κόντρα που στο παρελθόν υπήρξε με τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου…

Ο δήμος

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2023, ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.
Στη συνάντηση τέθηκαν από τον πρόεδρο κ. Β. Τριανταφύλλου και τα μέλη του ΔΣ, ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του σιδηροδρόμου και στην περιοχή μας, ειδικά μετά τις καταστροφές από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου.

Οι φίλοι του τρένου

«Έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου στο δημαρχείο της πόλης συνάντηση του ΣΦΣΤ με τον κ. Σακκά στην οποία  συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής του μουσειακού τρένου στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο κ. Σακκάς δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τη λήξη του “Μύλου των Ξωτικών” το τρένο θα μεταφερθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία που είχε πριν τη μεταφορά του πέρυσι στον χώρο του Μύλου.

Προς τούτο ο δήμος έχει ζητήσει τον περασμένο Ιούνιο απ’ τον ΟΣΕ άδεια ο συρμός να τοποθετηθεί στον χώρο του σταθμού.

Η άποψη του συλλόγου μας  είναι ότι η προηγούμενη θέση, στην πλατεία Πούλιου,  είναι προτιμότερη γιατί αναδεικνύει καλύτερα το μουσειακό έκθεμα, αφού εκεί είναι θεατό από όλες τις πλευρές.

Επίσης στην πλατεία εκτιμούμε ότι θα προστατεύεται καλύτερα από τυχόν  βανδαλισμούς και επί πλέον θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δημοτικό χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μελλοντικά δικαιώματα στην ιδιοκτησία του συρμού.

Παρόλα αυτά εάν ο δήμος επιμένει να τον τοποθετήσει στον χώρο του σταθμού, δεν έχουμε αντίρρηση αρκεί αυτή τη φορά η υπόσχεση να κρατηθεί, ώστε να επανενωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου μας που τώρα είναι διασκορπισμένα σε διάφορους χώρους.

Στη συνάντηση τα μέλη του συλλόγου έθεσαν προς τον δήμαρχο και το αίτημα να κινητοποιηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση προς τον ΟΣΕ και την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα  στη σιδηροδρομική γραμμή και να επανεκινήσουν τα δρομολόγια, ώστε να μην αποτελέσει η θεομηνία αφορμή για την οριστική εγκατάλειψη της σιδηροδρομικής γραμμής της δυτικής Θεσσαλία».

[fbcomments]