Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα

04.12.2018

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε σήμερα το πρωί το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα που διοργάνωσε με επιτυχία η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι ένας εκπαιδευτικός θεσμός που απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον μη διαγωνιστικό αυτό θεσμό, οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν μαθητικά έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση πακέτων Ρομποτικής. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί μια εκπαιδευτική δράση που ενισχύει τη δημιουργικότητα των μαθητών, αναδεικνύει τις ψηφιακές, προγραμματιστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και προβάλει τις καινοτόμες ιδέες τους στην ευρύτερη κοινωνία.

Το φεστιβάλ είναι μια αξιόλογη κίνηση που προάγει την σκέψη και την δημιουργία των παιδιών και δεν θα μπορούσε να γίνεται αλλού, παρά στην πόλη και στο νομό που διακρίνεται σε αυτές τις τεχνολογίες, δήλωσε η γενική διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου.

Στόχος είναι να καταστεί θεσμός και μάλιστα το φεστιβάλ να γίνει Πανελλαδικός, είπε κατά τον χαιρετισμό της η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κάκλα. «Εχουμε στην αίθουσα μαθητές όλως των σχολείων με τις εφαρμογές – κατασκευές που έχουν δουλέψει με πακέτα πληροφορικής τα οποία υπήρχαν στα σχολεία τους και κάποια από αυτά ήταν δωρεά του δήμου Τρικκαίων που τον ευχαριστούμε. Είναι σημαντικό γιατί τα παιδιά ανοίγουν το βήμα τους στην έρευνα και στην καινοτομία. Τα σχολεία των Τρικάλων έχουν παγκόσμιες διακρίσεις στον τομέα αυτό, με τελευταία αυτή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Καταρ όπου καταλάβαμε την 8η θέση».
Το Φεστιβάλ ευνοεί την συνεργασία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, χωρίς το φόβο της αποτυχίας για τους μαθητές, αφού το Φεστιβάλ είναι μη διαγωνιστικό και βραβεύεται κάθε συμμετοχή,
Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα.
Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Τρικάλων.

X.K.