Δευτέρα 29.11.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με Μίλτο Πασχαλίδη το φεστιβάλ της ΚΝΕ

30.07.2018

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ συνεχίζεται την Δευτέρα 30/7, με την προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» στον χώρο του θεάτρου πίσω από το Τζαμί, στις 21.30. Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί κομμάτι του καθιερωμένου πλέον “ταξιδιού” του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που θα κορυφωθεί φυσικά με τις κεντρικές εκδηλώσεις του στον γνώριμο χώρο του Μύλου του Ματσόπουλου την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη.

Φέτος το Φεστιβάλ, τιμώντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ δανείζεται το κεντρικό του σύνθημα από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Απευθύνουμε κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο που προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, την δουλειά και την ζωή του. “Μπορεί να αλλάξει κάτι; Μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;” Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντούν κατηγορηματικά “Ναι! Μαζί μπορούμε να φέρουμε ένα δίκαιο μέλλον, και σε αυτόν τον δρόμο καλούμε κάθε νέο να βαδίσει μαζί μας.” Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να γίνουμε περισσότεροι, εμείς που δεν συμβιβαζόμαστε με το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για ‘μας οι εκμεταλλευτές, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Παρουσιάζουν πάλι το παλιό ντυμένο ως “νέο” και μας λένε να ξεχάσουμε δικαιώματα και να βολευτούμε με ψίχουλα για να ανακάμψουν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Έλα μαζί μας στον αγώνα για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για την σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία!

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Η ΚΝΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του θερινού σινεμά, όπως,

  • εμφιαλωμένο νερό
  • τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, μακαρόνια κτλ)
  • φαρμακευτικό υλικό (γάζες, «φουσεντίν», «μπεταντίν», παυσίπονα κτλ)
  • παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κτλ)

Η ΚΝΕ στηρίζει την προσπάθεια που το ΠΑΜΕ καταβάλει τα τελευταία 24ωρα, φτιάχνοντας τράπεζα αίματος υπέρ των πληγέντων. Οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει αίμα μπορεί να το κάνει Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στον χώρο του νοσοκομείου.

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

28/07/2018