Παρασκευή 22.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κατάμεστος ο Μύλος στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

08.09.2018

Ασφυκτικά γεμάτος ήταν χθες βράδυ ο Μύλος Ματσόπουλου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Κεντρική ομιλήτρια του φεστβάλ που φέτος  είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα με τουρνουά ποδοσφαίρου από μαθητές γυμνασίου, με σύνθημα «κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου – ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στο παιδότοπο που λειτουργούσε τα παιδιά συμμετείχαν στην παντομίμα με θέμα: «Όχι σ’ όλα τα Ναρκωτικά –Ζωή ολόκληρη Όχι με δόσεις», ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι με τη Βάγια Γουλοπούλου.

Μαθητικό Στέκι με διαγωνισμό και σεμινάρια ρίμας από τους Billy Rose και Ματωμένη Λεπίδα, γκράφιτι  ενάντια στο Φασισμό ενώ έγινε και συζήτηση για τη νέα σχολική χρονιά μετά και τις εξαγγελίες Γαβρόγλου.

Στο Εργατικό στέκι έγινε παρουσίαση συλλογικής εργασίας « Για την Ιστορία του εργατικού κινήματος & την ανάγκη να οργανωθεί ένας νέος σήμερα στο σωματείο του», ενώ υπήρξαν και εκθέσεις  για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και  για την ιστορία του φοιτητικού κινήματος και την συμβολή της ΚΝΕ.

Στις 9μμ ξεκίνησε μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ με τους μουσικούς Παναγιώτη Μαγγλάρα, Λιάνα Μήνια & Φώτη Παπανικολάου, ενώ μετά τις 10 άρχισε και η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.