Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με επιτυχία και ο φετινός χορός της ΦΑΤΑ

04.01.2016

Γεγονός της χρονιάς αποτέλεσε και φέτος η ετήσια χοροεσπερίδα της  Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας της Αθαμανίας (ΦΑΤΑ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα χορευτικά Τμήματα της ΦΑΤΑ φορώντας παραδοσιακές στολές να εντυπωσιάζουν τους  παρευρισκόμενους  με τις χορευτικές του δεξιότητες και να καταχειροκροτούνται.
Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΦΑΤΑ Αποστολία Κούτσια, έδωσε τις ευχές της στους παραβρισκόμενους για το 2016, τονίζοντας πως «η Αδελφότητα μας δείχνει τον δρόμο όπου μπορούμε να ορθοποδήσουμε ακολουθώντας τις αρετές της, που πορευόμαστε 123 χρόνια μεγαλώνοντας γενιές και γενιές,  οι οποίες αρετές είναι η αλληλεγγύη, η ομόνοια, η συνοχή, η αγάπη και η αλληλοϋποστήριξη».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας χαιρέτησε στα …βλάχικα την εκδήλωση, εξήρε το έργο της ΦΑΤΑ και αναφέρθηκε στις επικείμενες εκδηλώσεις της Αμφικτιονίας, ενώ ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος της ΦΑΤΑ προχώρησε στις βραβεύσεις 18 παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και που ήταν η Χριστίνα Μπονώτη, Νίκος- Σταύρος Μουτκανάς, Δημήτρης Νίκας, Βασιλική Λόη, Αναστάσιος Αλεξίου, Θανάσης Χύμας, Βασιλική Ζιώγα, Θεοδώρα Λεπενιώτη, Παρασκευή Μαλέμη, Ευαγγελία Νίκα, Δάφνη Μουχασίρη, Ιωάννης Τσαντής, Βασίλης Μουχασίρης, Ευάγγελος Κούτσιας,  Ειρήνη Ρούση, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Ρίζος και  Νίκος Μιτάνης.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Βουρλίτσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τζούρτζιας Γρηγόρης Τόσκας, ο πολιτευτής της Ν.Δ Αθανάσιος Λιούτας,  ο επίτιμος Πρόεδρος της ΦΑΤΑ Αθανάσιος Μουστάκας, οι  διατελέσαντες Πρόεδροι της ΦΑΤΑ Ιωάννης Δήμας, Γιώργος Γιαννίτσης, Ηλίας Ζώγας και Σωκράτ  ης Γιαννίτσης, καθώς και εκπρόσωπου Πολιτιστικών Συλλόγων.