Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φαρμακοποιοί: Μας έχουν για πειραματόζωο της Ευρωπαϊκής Ενωσης

03.08.2015

Σε ετοιμότητα είναι και οι φαρμακοποιοί της χώρας για το ενδεχόμενο κατάργησης διάταξης, σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης ενός φαρμακείου πρέπει υποχρεωτικά νε είναι πτυχιούχος φαρμακοποιός.

«Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς θα διατυπωθεί η απόφαση, πως δηλαδή θα περάσει στα προαπαιτούμενα και τότε θα αντιδράσουμε», δηλώνει στον «Ε.Π.» ο Νίκος Μάνος και συνεχίζει: «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπάρχει δεδικασμένο, σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης δεν δώσανε το δικαίωμα αυτό να περάσουν στα φαρκακεία στα καρτέλ του φαρμάκου και να τα εισάγουν από όποια τριτοκοσμική χώρα μπορούν. Μάλλον είμαστε το πειραματόζωο».

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών φαρμακοποιών επισημαίνει επίσης πως «μπορεί αρχικά στους ασθενείς να φανεί φθηνό το φάρμακο, όμως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ και μάλιστα προφανώς δεν θα συμβεί αυτό που γίνεται τώρα, να δίνουμε στους συνταξιούχους… δανεικά φάρμακα, μιας και ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεχάσει πολλούς μήνες να μας πληρώσει».

Επίσης ο ΠΦΣ και ειδικότερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.κ. Κων. Λουράντος και Ι. Μακρυγιάννης ενημερώνουν την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Και προσθέτει ο ΠΦΣ:

«Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κλπ)

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς.

Ελπίζουμε και καλούμε προς τούτο τον πρωθυπουργό , τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός.

Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας.

Στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες .

Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν ένα κλάδο υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες».

Χ.Κ.