Κυριακή 27.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεχίζεται η τοποθέτηση οικίσκων στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

11.03.2021
Έφτασαν την Πέμπτη 11/3/21 και στην Πηνειάδα οι δύο πρώτοι οικίσκοι για να στεγάσουν σεισμόπληκτους της εκεί κοινότητας η οποία “χτυπήθηκε” από τους σεισμούς που έπληξαν τον Δήμο Φαρκαδόνας.
Στην άφιξη και τοποθέτηση των οικίσκων βρέθηκαν  ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής, η πρόεδρος της κοινότητας κυρία Άννα Ευαγγέλου-Γιαννακού και μέλη του τοπικού συμβουλίου. Ενώ οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου έδωσαν τις οδηγίες τους μετά την καταμέτρηση του χώρου για το που θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι. Η πρόεδρος της Πηνειάδας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες,  για την  στήριξη και βοήθεια , αλλά και την συνεχόμενη παρουσία της Δημοτικής Αρχής και στην συγκεκριμένη κοινότητα.
Επίσης ενημερώνουμε,  πως άλλοι 4 οικίσκοι μεταφέρθηκαν για τοποθέτηση στην κοινότητα του Ζάρκου, 2 στην Φαρκαδόνα και 1 στην Παναγίτσα.
Δύο οικίσκοι ήρθαν και τοποθετήθηκαν και στην Φαρκαδόνα την Πέμπτη 11/3/21 για να στεγάσουν οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη καθώς έμειναν άστεγοι μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας Αθανάσιος Κούτσικος βρέθηκαν στην περιοχή της “λάκας” , εκεί όπου έχουν μπει σκηνές και από σήμερα και οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους κατοίκους.

Την κοινότητα του Διασέλλου επισκέφθηκε την Πέμπτη 11/3/21, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής.
Εκεί ενημέρωσε τον πρόεδρο της κοινότητας Ευθύμιο Μακρή και κατοίκους πως η Δημοτική αρχή κάνει ενέργειες έτσι ώστε να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της συνέχειας της διδασκαλίας των μαθητών στο Δημοτικό σχολείο (κρίθηκε ακατάλληλο μετά τους σεισμούς)  με την τοποθέτηση ενός οικίσκου στον αύλειο χώρο του σχολείου.