Πέμπτη 07.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοροϊδία η επίσκεψη της Ράπτη και της Παπακώστα στο νοσοκομείο

05.02.2022 /

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους συναδέλφους υγειονομικούς έχει προκαλέσει η προκλητική στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκε με την …αιφνίδια επίσκεψη της υφ. Υγείας στο Γ.Ν.Τρικάλων, όπου συνοδευόμενη από στελέχη της Ν.Δ. με την βουλ. κ. Παπακώστα και  εκπροσώπους της Περιφέρειας και Δήμο, την ίδια περίοδο, που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ θανάτων από την επιδημία, στο Γ.Ν. Τ συνεχίζονται να  μετατρέπονται κλινικές σε «μιας νόσου», κλινικές να παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμενοι «στενάζουμε» από τις ελλείψεις και την εντατικοποίηση.

H χαρακτηριστική τοποθέτηση της υφιπ. για τους εργαζόμενους ότι «Καθολική αναγνώριση της υπερπροσπάθειας των Νοσηλευτών από τον Υπουργό Υγείας» , είναι κοροϊδία  την ίδια περίοδο που:

  • Δύο χρόνια πανδημίας η κατάσταση στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων  καθημερινά γίνεται ολοένα και δυσκολότερη για νοσηλευτές, γιατρούς, εργαζόμενους και ασθενείς.
  • Με εξαντλημένο προσωπικό που αναγκάζεται να καλύψει τις ελλείψεις με διπλοβάρδιες και αμέτρητες υπερωρίες, γιατροί-νοσηλευτές εργάζονται με αλλεπάλληλες βάρδιες και περικοπές σε μέρες ανάπαυσης.- η άρση της αναστολής αδειών και τα ρεπό – το δωράκι Χριστουγέννων.., δεν ξεγελούν ούτε τον πιο ανυποψίαστο συνάδελφο υγειονομικό.
  • Η ΜΕΘ- COVID του Γ.Ν.Τ  ¨ασφυκτιά ¨  2 χρόνια  τώρα, με νοσηλευτικό προσωπικό  με 12 μηνες- 18 μηνες   και 3 μηνες συμβάσεις,  με εντατικοποίηση και χωρίς άδειες κανονικές!
  • Πάνω από 50 νοσηλευτές και άλλων ειδικοτήτων συνάδελφοι στο Γ.Ν.Τρ παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.
  • Πάνω από 25 εργαζόμενοι στο Γ.ΝΤ είναι θετικοί σε SARS-CoV-2 και υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην εργασία τους, λόγω της επικίνδυνης οδηγίας για μείωση της υγειονομικής απομόνωσης σε 5 ημέρες!!
  • Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την προκήρυξη για πρόσληψη νοσηλευτών, που έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας από τον Σεπτέμβριο 2020, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται εκατοντάδες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε δεκάδες νοσοκομεία. Στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια θέσει μόνιμου νοσηλευτή  για ΜΕΘ, που συστάθηκαν με το Ν. 4690/2020,  από τον Μάιο 2020!
  • Παραμένει η εργασιακή ομηρία για τους 120 συμβασιούχους εργαζόμενους στο  Νοσοκομείο, με Σ.Ο.Χ- ΟΑΕΔ,  τους 17 νοσηλευτές μέσω ΕΣΠΑ που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 1/ 4 /΄22.

Προφανώς, τα παραπάνω αποτελούν «ψιλά γράμματα» για  την υφυπ. Υγείας, το υπ.Υγείας  και τα  στελέχη της Ν.Δ., που  στηρίζουν τις προκλητικές  διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι «το ΕΣΥ δεν δέχεται πίεση», «ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει να πάρει το βάρος από τα δημόσια νοσοκομεία», «δεν υπάρχουν άνεργοι νοσηλευτές», τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης σε σχολεία, χώρους δουλειάς, ΜΜΜ συνθέτουν μια πραγματικότητα στην οποία το μέτρημα σε κρούσματα, νοσηλείες και νεκρούς έχει χαθεί.

Ενώ κορυφώνονται οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών), στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022,  δεν «περισσεύει» ούτε ένα ευρώ για αυξήσεις στους μισθούς των  υγειονομικών.

Μόνοι  κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, φαρμακευτικών και ασφαλιστικών εταιρειών, από την αξιοποίηση ακόμη και της επιδημίας για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης.

Επιβεβαιώνεται ότι πολύτιμες υπηρεσίες στην επικίνδυνη – για την υγεία και τα δικαιώματα μας – πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρουν  η  φιλοκυβερνητική  Διοίκηση του Γ.ΝΤ,  της 5η ΥΠΕ  και συνδικαλιστικοί  φορείς, αξιοποιώντας και διευθυντικά στελέχη υπηρεσιών δημόσιων μονάδων υγείας..

Παρά τις διαρκείς και επίμονες πιέσεις των μαχόμενων  υγειονομικών μαζί με τα εργατικά σωματεία, τα Συνταξιουχικά και τους συλλόγους του λαϊκού κινήματος,   η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ενισχύσει ουσιαστικά, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις και αναβάθμιση του Γ.Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του Νομού μας. Παλέψαμε από την πρώτη μέρα της πανδημίας, όπως άλλωστε παλεύαμε και πριν με γνώμονα πάντα την υγεία των ασθενών κόντρα στις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που έχουν αφήσει διάτρητο το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Απάντηση μπορεί να δώσει ο αγώνας των νοσηλευτών-γιατρών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική (και όσους την στηρίζουν) που τσακίζει τα δικαιώματα μας, για να εξασφαλισθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση.

Έχοντας επίγνωση του ρόλου και της κοινωνικής αποστολής μας παλεύουμε για:

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με προβάδισμα στις πλέον σχετικές με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανάκληση των αναστολών εργασίας – Αυξήσεις στους μισθούς μας – Ένταξη στα ΒΑΕ.

Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομειακών μονάδων με λειτουργία του παλιού Νοσοκομείου και την λειτουργία του σε κλινικές COVID  – Ενίσχυση της ΠΦΥ – Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα εδώ και τώρα, χωρίς όρους και «δωράκια» για τους μεγαλοκλινικάρχες.

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο  Τρικάλων