Πέμπτη 27.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα Βαϊνά σε ξεσηκωμό εργαζομένων

08.09.2016 /

Να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το νόμο με τα εργασιακά, κάλεσε τους εργαζόμενους σήμερα από τα Τρίκαλα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Παντελής Βαϊνάς.

Ο κ. Βαϊνάς επισκέφθηκε σήμερα τα Τρίκαλα στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ.

Μιλώντας, στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράμμισε με έμφαση ότι «βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο που ζούμε την υλοποίηση των μνημονιακών ρυθμίσεων του τρίτου μνημονίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΝΕΛ και ενόψει των σχεδιασμών  για τα επόμενα. Συγκεκριμένα, φαίνεται αυτό που λέγαμε πριν από καιρό ότι το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε την άνοιξη δεν είναι απλά μια μεταρρύθμιση ή μια διαφορετική διαχείριση του χρόνου συνταξιοδότησης του ύψους των αποδοχών. Είναι καταστροφή του κοινωνικού κράτους, κάτι που επιβεβαιώνεται στην πράξη, με τις συντάξεις να μειώνονται, ενώ είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή δε θα υπάρχουν  επικουρικές συντάξεις».

Στη συνέχεια, το μέλος της ΑΔΕΔΕ στάθηκε στο εργασιακό και στο συνδικαλιστικό νόμο, λέγοντας ότι έρχονται να συμπληρώσουν την ισοπέδωση στα εργασιακά δικαιώματα. «Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο νόμος για τα εργασιακά είναι Casus Belli, αιτία πολέμου δηλαδή. Ο κόσμος  της εργασίας πρέπει να αντιδράσει- όπως στη Γαλλία –  διότι έρχεται να αποτελειώσει ότι απέμεινε από τους προηγούμενους Νόμους για τον ιδιωτικό τομέα. Οι  εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα, καθώς απασχολούντα με συμβάσεις συγκεκριμένων ωρών, ενώ προβλέπεται η μείωση του κατώτατου μισθού και η θεσμοθέτηση του λοκ άουτ. Σο δημόσιο τομέα προβλέπεται να γίνει, ακριβώς το ίδιο. Με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις προσπαθούν να ανατρέψουν τη  μόνιμη και σταθερή εργασία, διαφοροποιήσεις στα δικαιώματα και ίσως να ανοίξει ξανά το ζήτημα των απολύσεων».

Ευαγγελία Κάκια