Σάββατο 04.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο πόδι για το ΕΚΤ τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ

08.10.2018

Μετά από κοινή απόφαση, εργατικά σωματεία, εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε Δ.Σ. σωματείων και ΕΠ. Αγώνα σε κλάδους δουλειάς, μετά  την απόφαση του Πρωτοδικείου για τον διορισμό Διοίκησης στοΕ.Κ, καλούμε στην Κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Οκτώβρη  στις 7.00μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και απαιτούμε:

  • Να προχωρήσει ΤΩΡΑ η εκκαθάριση των Μητρώων σε όλα τα σωματεία του Ε.Κ., για ένα γνήσιο Συνέδριο. 

Η αποτροπή του νόθου  συνεδρίου   και το άνοιγμα του δρόμου σ’ ένα συνέδριο που να αντιπροσωπεύει πραγματικά τους εργάτες είναι  το ταξικό μας καθήκον, το καθήκον απέναντι στους συναδέλφους μας και το κάνουμε πράξη!

Όπως είναι γνωστό τα σωματεία μας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα εγγυηθεί την εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, τον έλεγχο νομιμότητας των αντιπροσώπων και τη διενέργεια ενός γνήσιου και ανόθευτου συνεδρίου , αντιπροσωπευτικό της πραγματικής θέλησης των εργαζομένων των Τρικάλων.

Τελικά, το Πρωτοδικείο Τρικάλων, μη παίρνοντας ουσιαστικά υπόψη τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών και τις σοβαρές μας καταγγελίες για νοθεία, έχει διορίσει  ξανά νέα Διοίκηση του Ε.Κ.ΤΡ. αρμόδια για την εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων των μελών του, αποτελούμενη  αποκλειστικά από μέλη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Αυτών που φέρουν την κύρια ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων!

Όρισε τους πρωτεργάτες της νοθείας και των νόθων αντιπροσώπων, υπεύθυνους  για ένα καθαρό συνέδριο!!!  

Δεν πάρθηκε  καθόλου υπόψη από το  Πρωτοδικείο  η πρόταση των σωματείων μας για εκπροσώπησή μας στο νέο Δ.Σ. Αφήνοντας ξανά εκτός Διοίκησης συναδέλφους μέλη των σωματείων μας, που είχαν εκλεγεί στο Δ.Σ. του τελευταίου συνέδριου(Μάης 2015!),με το συνδυασμό της ΔΑΣ, που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Άφησε εκτός Διοίκησης Εκλεγμένους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και συνεχίζουμε, για να μην πραγματοποιηθεί νόθο συνέδριο στο Ε.Κ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ !!!

Η απόφαση του Πρωτοδικείου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: Αστικό κράτος , εργοδοσία, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σφιχταγκαλιασμένοι τα δίνουν όλα για να επιβληθεί διάλυση και σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα.

Δε θα τους περάσει ! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη!

Οι εξελίξεις στο Ε.Κ.Τρ. αποδεικνύουν περίτρανα τη «σαπίλα» το «ποιόν»  των εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που  καταφεύγουν σε προκλητικά νόθες διαδικασίες.

Επισημαίνουμε ξανά τον κίνδυνο, ότι με την στάση των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο κίνημα θα επιδιώξουν να μαγειρέψουν και να νοθεύσουν το συσχετισμό όπως τους βολεύει.

Τους προειδοποιούμε:

Να βγάλουν από το μυαλό τους τον αποκλεισμό αντιπρόσωπων από τα ταξικά σωματεία στο επερχόμενο συνέδριο του Ε.Κ. του Νομού μας και όποιο άλλο βρώμικο σχέδιο έχουν, για να πλήξουν τις ταξικές, δημοκρατικές δυνάμεις στα σωματεία.

Η στάση της ορισμένης Διοίκησης στο Ε.Κ. από το Πρωτοδικείο, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, εδώ και 2,5 μήνες, η  «αγωνία τους» βρίσκεται στην κοινή γραμμή με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Να κρατήσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα τους συσχετισμούς στη γραμμή της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, της συναίνεσης και της υποταγής.

Στην γραμμή που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, όλα αυτά τα χρόνια!!  Θέλουν το μηχανισμό αυτό για να υπηρετούν την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Υπάρχει πλούσια εμπειρία στο Νομό μας τι γίνεται όταν μπαίνει μπροστά η οργανωμένη δράση των ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων, κόντρα στη μοιρολατρία, τις αυταπάτες και τη στάση αναμονής που καλλιεργούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χέρι – χέρι με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Τα ταξικά σωματεία με την κοινή μας δράση  θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν τα δίκαια αιτήματα πραγματικότητα. Δίνουμε μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας για  να απαλλαγεί από το βραχνά των εργατοπατέρων.

Προχωράμε με  κοινή μας απόφαση οργανώνοντας με  επιτυχία την απεργίας στις 8 Νοέμβρη  σ’ όλους τους κλάδους του Νομού μας, με σύνθημά μας:  

 “μπροστά οι δικές μας ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων”.

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 8 Νοέμβρη! 

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με αιτήματα αιχμής:

  • Την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ μ’ αυτό το μισθό.
  • Την κατάργηση του νόμου Βρούτση (4172/13). Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων, άμεση επαναφορά όλων των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας τους, με αυξήσεις στους μισθούς.

Καλούμε τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συλλόγους του μαζικού κινήματος του νομού Τρικάλων, με αποφάσεις του για Απεργία στις 8 Νοέμβρη, να καταδικαστεί η πρωτοφανής  και επικίνδυνη απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων και να απατήσουν,  να προχωρήσει ΤΩΡΑ η εκκαθάριση των Μητρώων σε όλα τα σωματεία, για ένα γνήσιο Συνέδριο του Ε.Κ.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φραγμό σ’ αυτήν την πολιτική είναι η συσπείρωση στα ταξικά Σωματεία οργανώνοντας την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Οι θυσίες της υποταγής είναι μεγαλύτερες και χωρίς λήξη.

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να βγάλουμε το κίνημά μας από το τέλμα και την αναξιοπιστία που οδηγεί σε απομάκρυνση των εργαζομένων, των νέων εργαζομένων από τα σωματεία.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Με την οργάνωση του αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ  ΣΕ  Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ : ΕΡΓΑΖ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΥΓΕΙΑ –ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ