Παρασκευή 01.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα τίναξαν όλα στον αέρα στο Εργατικό Κέντρο!!! ΔΑΣ: Μπόχα και δυσωδία

26.04.2021

Μπόχα και δυσωδία αναδεύεται  από την πλειοψηφία του Εργατικού Kέντρου Tρικάλων

Λίγα λόγια για την ντροπή που νιώσαμε με τα αίσχη τους,

που δεν ντράπηκαν αυτοί που τα εκστόμισαν.

Μετά από ένα χρόνο κυβερνητικής αποχαύνωσης και εργοδοτικής ύπνωσης    συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΚΤ , μα και πάλι βρεθήκαμε μπροστά σε μια παρωδία που ενορχήστρωσαν οι εδώ και χρόνια μαέστροι της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ που από το 2019  συγκατοικούν πλέον στην ίδια παράταξη)

Αφού πρώτα στήσανε ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ  της μεταξύ τους φαγωμάρας  , για το ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη για την ξεφτίλα που έχουν οδηγήσει το ΕΚΤ , με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν έχουν διευθετηθεί τα οικονομικά και οι εργασιακές σχέσεις ακόμα και των υπαλλήλων του ΕΚΤ μετά από τόσα χρόνια, μπήκανε στο ζουμί της υπόθεσηςΤο πως θα εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση να περάσει την πλήρη  διάλυση  των εργασιακών σχέσεων και τον εργασιακό μεσαίωνα.

Αρχικά  δεν είχαν  καμιά πρόθεση να συζητήσουν – κι αυτό τελικά έπραξαν- για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου  να καταργήσουν και με τη βούλα του νόμου το 8ωρο , να μας γυρίσουν  200 χρόνια πίσω , κάνοντάς μας δούλους του 21ου αιώνα.

Μπροστά στις σχεδιαζόμενες αντεργατικές ανατροπές του αιώνα αποφάσισαν να αντιδράσουν με την προσθήκη μιας ακόμη  μέρας αργίας στις  καθιερωμένες αργίες του Πάσχα !  Υιοθέτησαν με «θρησκευτική ευλάβεια» την κυβερνητική απόφαση  για μετατροπή της Απεργίας της  Εργατικής Πρωτομαγιάς – που συμπίπτει φέτος με το Μ.Σάββατο- σε  μέρα αργίας  , την Τρίτη του Πάσχα , επεκτείνοντας  έτσι τους Πασχαλινούς γορτασμούς

Θα μιλούσαμε για παγκόσμια πρωτοτυπία εάν δεν είχε προηγηθεί πανομοιότυπη  απόφαση της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ. Θα προτείναμε και για κατοχύρωση της συγκεκριμένης  πατέντας , αλλά μας πρόλαβε από το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που  προνόησε και νομοθέτησε ότι όταν η Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με αργία , να μεταφέρεται στην επόμενη εργάσιμη ! Πραγματική καινοτομία διπλού οφέλους με μια πράξη :  και χτύπημα-απαξίωση  της Απεργίας και παράταση των αργιών! Διαχρονική λύση από την κυβέρνηση της «πρώτης-δεύτερης φοράς αριστερά» που την εφαρμόζουν και οι «δεξιοί»..

Έχοντας  όλα αυτά υπόψη ο πρόεδρος του ΕΚΤ κ. Γ. Οικονόμου (ως έμπειρος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ & αντιδήμαρχος της «έξυπνης πόλης»  των Τρικάλων ) έδειξε «πολιτική διορατικότητα», κρατώντας  τη μεγαλύτερη πρωτοτυπία για τον ίδιο :  μας ενημέρωσε ότι «θα σκεφτεί αν θα καλέσει κάποια κινητοποίηση ή όχι για το αντεργατικό νομοσχέδιο , ανάλογα με το τι θα του επιτρέψει η κυβέρνηση και η αστυνομία να κάνει!!!»  Με τέτοιες ρηξικέλευθες προτάσεις μπορεί επάξια να πάρει και μια θέση συμβούλου στο πλευρό του υπουργού δημοσίασ τάξης Χρυσοχοϊδη.

Όμως τα ταλέντα του κ.Οικονόμου ξετυλίχθηκαν κι άλλο , σε σημείο που να διεκδικεί και θέση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων , αφού εδώ κι ένα χρόνο εφαρμόζει ένα δικό του υγειονομικό πρωτόκολλο : Έκλεισε τις πόρτες του ΕΚ στους εργαζόμενους  των Τρικάλων  για να μη διασπείρουμε τον κορονοιό!

Μάλλον έχει πολλά χρόνια να πάει σε κάποιο εργασιακό χώρο , αφού όσοι  εργαζόμαστε εδώ και 14 μήνες σε συνθήκες πανδημίας  γνωρίζουμε πως οι χώροι εργασίας μας είναι υγειονομικές βόμβες, με το μόνο πρωτόκολλο που ισχύει να είναι το «πρωτόκολλο» του πως το αφεντικό μας θα βγάλει περισσότερα κέρδη.   Άλλα είναι λογικό να μην γνωρίζει ο κ. Οικονόμου  ότι έχουμε νεκρούς συναδέρφους σε σούπερ μάρκετ, που εκτέθηκαν άθελα τους επειδή δουλεύουν νύχτα με νύχτα, δεκάδες σε εργατικά ατυχήματα από την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, αφού οι ίδιος και οι συνδιαχειριστές του στο ΕΚΤ  είναι ξένο σώμα από την εργατική τάξη.

Εκεί όμως που η ξεφτίλα του Προέδρου του ΕΚΤ  ξεπέρασε κάθε όριο και μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση  ήταν όταν προσπάθησε να λασπώσει την μνήμη , πρόσφατα εκλιπόντα, συναδέλφου και συναγωνιστή , λέγοντας , ούτε λίγο ούτε πολύ , ότι δεν πρέπει να κινητοποιούμαστε σε αυτές τις συνθήκες, γιατί οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τη διασπορά του ιού , τους νοσούντες και τα θύματά του!!! Ε τώρα επάξια μπορεί να διεκδικήσει και θέση συμβούλου του λαλίστατου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.

Συνάδελφοι, γιατί αυτά που έγιναν στο ΕΚΤ μας ενδιαφέρουν όλους;

Γιατί  έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μεγάλες μάχες για το μέλλον μας.  Γίνεται συντονισμένη επίθεση κεφαλαίου και πολιτικού του προσωπικού για να χάσουμε κάθε δικαίωμα μας. Με άλλοθι την πανδημία έχουν φέρει επιδημία αντεργατικών μέτρων. Τώρα πάνε ακόμη παραπέρα . Φέρνουν νομοσχέδια που αναιρούν το 8ωρο, το δικαίωμα στην δουλειά, το δικαίωμα να διεκδικούμε τα δίκια  μας , να οργανωνόμαστε στα σωματεία, το δικαίωμα στο να απεργούμε. Νομοθετούν τη 10ωρη εργασία , τις υπέρογκες και  απλήρωτες υπερωρίες εως και 150 ώρες , την πλήρη απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων  ξηλώνουν ακόμα και την Κυριακάτικη Αργία . Ξέρουμε από πρώτο χέρι τον αγώνα που δίνουμε με μισθούς πείνας, τους δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τώρα μας θέλουν να δουλεύουν ήλιο με ήλιο δε μια ζωή κόλαση!

Σε αυτήν την επίθεση η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχει βάλει τα πιστά της  μαντρόσκυλα για να νομιμοποιήσουν όλα αυτά τα μέτρα. Τέτοιο ρόλο έχει και η διοίκηση του ΕΚΤ. Την ώρα που ετοιμάχοντασι   να μαυρίσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να συζητάνε με επιχειρήσεις για το πως θα κάνουν σεμινάρια για να βάλουν και άλλα φράγκα στην άκρη. Πως θα κάνουν το Εργατικό Κέντρο, μαγαζί γωνία για αυτούς , την εργοδοσία και τα κέρδη τους !

Δεν θα το επιτρέψουμε… Τους χαλάμε την σούπα και το ξέρουν ..Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους…

Μας κήρυξαν έναν βρώμικο πόλεμο. Το νομοσχέδιο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα είναι αιτία πολέμου!  Πρέπει να τους πολεμήσουμε κι εμείς όλοι μαζί . Όπλο μας η δύναμη της συσπείρωσης στα σωματεία , ελπίδα μας ο ταξικός αγώνας!

Βγαίνουμε στο προσκήνιο του αγώνα! Δε θα περάσουν οι ανατροπές του αιώνα!

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι Απεργία  και όχι συνέχεια των Αργιών

Εργατική Πρωτομαγιά 2021 με Απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Οργανώνουμε την  απεργία της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη ,

όπως έχουν αποφασίσει δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα

Συμμετέχουμε μαζικά   στην απεργιακή κινητοποίηση 

στις 10 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων ,

όπως έχουν αποφασίσει δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς των Τρικάλων.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων: 

1.Αρμάγος  Δημήτρης, 

2.Λιατίφης  Γιώργος ,

3.Παππή  Κων/να, 

4.Τσίγκας  Πέτρος