Σάββατο 05.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωτιές βάζει ο διορισμός διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο

30.08.2018

Μια διοίκηση με… ξύλινα πόδια και… τετραμηνίτικη, που όμως έχει να επιτελέσει ένα σημαντικότατο έργο για το οποίο εκ των προτέρων εγείρονται ενστάσεις, όρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων.

Η διορισμένη προσωρινή διοίκηση διάρκειας τεσσάρων μηνών με τη συμμετοχή εφτά (7) μελών της ΑΣΚΕ και έξι (6) μελών της ΔΑΚΕ, είναι επιφορτισμένη εντός των επόμενων 4 μηνών να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του Μητρώου των μελών του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και να διεξαχθούν κανονικά εκλογές.

Στην απόφαση αυτή αντιδρούν έντονα τα σωματεία του ΠΑΜΕ στο ΕΚΤ κάνοντας λόγο για δήθεν «ανεξάρτητη»  δικαιοσύνης  αφού αφήνει απ΄ έξω τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος σήμερα  το απόγευμα στις 6 καλεί σε συνέντευξη Τύπου.

 Η προσωρινή διοίκηση

Έως τότε η προσωρινή διοίκηση ορίστηκε ως εξής:

Πρόεδρος Μιχάλης Μαντέλλας

Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Μπούγλας

Γραμματέας Γιώργος Κόσσυφας

Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Διαμαντόπουλος

Ταμίας Αναστάσιος Σκυλοδήμος

Αν. Ταμίας Γεώργιος Μιχάλης

Γραμ. Οργανωτικού Μάνη Γιαννωτάκη

Μέλη Κωνσταντίνος Τρίμμης, Γεώργιος Τσιώκος, Γεώργιος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Καμήτας, Γεώργιος Γκούμας και Αθανάσιος Αγγέλης.

 Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

 «Βγάζει μάτια η απόφαση της δήθεν «ανεξάρτητης»  δικαιοσύνης   για διορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων για διορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Όπως είναι γνωστό τα σωματεία μας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα εγγυηθεί την εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, τον έλεγχο νομιμότητας των αντιπροσώπων και τη διενέργεια ενός γνήσιου και ανόθευτου συνεδρίου , αντιπροσωπευτικό της πραγματικής θέλησης των εργαζομένων των Τρικάλων. Τελικά , το Πρωτοδικείο Τρικάλων , μη παίρνοντας ουσιαστικά υπόψη τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών και τις σοβαρές μας καταγγελίες για νοθεία , διόρισε νέα διοίκηση που αποτελείται από πρόσωπα που κατείχαν τις θέσεις του ΔΣ την προηγούμενη 3ετία! Το Πρωτοδικείο διόρισε ξανά ΔΣ που αποτελείται αποκλειστικά από μέλη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, δηλαδή αυτών που φέρουν την κύρια ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων! Μάλιστα, η απόφαση του Πρωτοδικείου ορίζει την προσωρινή διοίκηση  αρμόδια  για την εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων των μελών του ΕΚΤ !!! Δηλαδή ορίζει τους πρωτεργάτες της νοθείας και του ς υπεύθυνους  της διάλυσης αρμόδιους για ένα καθαρό συνέδριο!!! Από την άλλη δεν παίρνει καθόλου υπόψη την πρόταση των σωματείων μας για εκπροσώπησή μας στο νέο ΔΣ. Αφήνει ξανά εκτός Διοίκησης συναδέλφους μέλη των σωματείων μας , που είχαν εκλεγεί στο ΔΣ τελευταίο συνέδριο (το Μάη του 2015)! Με το συνδυασμό της ΔΑΣ , που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Αφήνει εκτός Διοίκησης συναδέλφους που πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα για να μην πραγματοποιηθεί νόθο συνέδριο στο ΕΚΤ !!!

Η απόφαση του Πρωτοδικείου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας : Αστικό κράτος , εργοδοσία , εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σφιχταγκαλιασμένοι τα δίνουν όλα για να επιβληθεί διάλυση και σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα. Δε θα τους περάσει ! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη! Οι  εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος με την αποτροπή ενός συνεδρίου νοθείας δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη . Δείχνουν ότι με τη συσπείρωση στα σωματεία , με την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπορούν να βάζουν φρένο σ’ αυτή την κατάσταση, να εγγυηθούν την προοπτική καθαρού συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους, να οικοδομήσουμε εργατικό κέντρο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι εργατικό κέντρο σύμμαχο των κυβερνήσεων και των αφεντικών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ