Δευτέρα 27.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη και ενωτική η συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά -φωτο- βίντεο

06.05.2021

Μεγάλη… και ενωτική ήταν η σημερινή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που κάλεσε το ΠΑΜΕ και συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά… τα τελευταία χρόνια.

Κεντρικό σύνθημα ήταν «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες όπως αυτή των εκπαιδευτικών του νομού, των γιατρών του νοσοκομείου Τρικάλων, των αγροτών, οικοδόμων κ.α.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων τονιζόταν: «Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού.

Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα.

Για να μπει ένα οριστικό τέλος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους που αναδεικνύουν τη σαπίλα του καπιταλισμού, τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από τις κρίσεις, δημιουργούν κύματα προσφυγιάς, φτώχειας, κάνουν ακόμη πιο σφοδρή την επίθεση του κεφαλαίου κατά της εργατικής τάξης και των λαών.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων της χώρας, σε όλους τους λαούς. Τα συνδικάτα σηκώνουμε το βάρος της μαζικής οργάνωσης και της κλιμάκωσης των αγώνων, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις»!