Κυριακή 19.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεχίζονται τα έργα στα χωριά του δήμου Τρικκαίων

09.02.2021 /

Στο τελικό στάδιο πριν την ολοκλήρωσή τους, βρίσκονται άλλα δύο έργα του Δήμου Τρικκαίων. Βάσει του προγραμματισμού, ο Δήμος Τρικκαίων από τα τέλη του 2020 προχώρησε υλοποίηση έργων στα χωριά. Ενας προγραμματισμός που συνεχίζεται και το 2021, με πρόσθετα έργα.
Στο Βαλτινό ολοκληρώνεται η «Πεζοδρόμηση του κεντρικού πάρκου στην πλατεία της Κοινότητας Βαλτινού».
Είναι ένα έργο που αναδεικνύει ξανά το κεντρικό πάρκο του χωριού, το οποίο είναι κατεστραμμένο και χρήζει άμεσης αποκατάστασης, με νέα κρασπεδόρειθρα και πεζοδρόμια, τα οποία και θα πλακοστρωθούν. Επίσης θα δημιουργηθούν και ράμπες στα πεζοδρόμια για να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρίες.

Στη Μεγάρχη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί  το έργο με τον τίτλο «Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων εντός οικισμού της κοινότητας Μεγάρχης».
Οι εργασίες περιελάμβαναν πλακόστρωση πεζοδρομίων στο χωριό.
Και τα δύο έργα αφορούσαν την ανετότερη κίνηση των πεζών. Ώ είχαν συνολικό προϋπολογισμό 39.800 από ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Ελληνόκαστρο – Ξυλοπάροικο

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων σε χωριά. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα σε διάφορα σημεία ή σε κτήρια, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της καθημερινότητας των κατοίκων.
Στο Ξυλοπάροικο το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση προσβασιμότητας εντός οικισμού Κοινότητας Ξυλοπάροικου» αφορούσε σε πλακόστρωση κεντρικού πεζοδρόμου στο χωριό (από την κεντρική πλατεία προς την εκκλησία) μαζί με όλες τις απαιτούμενες συνοδευτικές εργασίες.
Στο Ελληνόκαστρο ολοκληρώθηκε η «Βελτίωση και αποκατάσταση οδών εντός οικισμού της κοινότητας Ελληνοκάστρου». Σε διάφορα σημεία η νέα άσφαλτος και οι σχετικές εργασίες, βελτιώνουν την κίνηση των οχημάτων.
Ο προϋπολογισμός για τα δύο έργα ανήλθε σε 14.500€ από ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.