Τρίτη 27.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υψηλό το ποσοστό εμβολιασμού των παιδιών στα Τρίκαλα

23.06.2017

Από τα τυχερά, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα παιδιά του δήμου Τρικκαίων στον τομέα του εμβολιασμού, αφού σύμφωνα με την σημερινή παρουσίαση στοιχείων η κάλυψη εμβολιασμού των παιδιών καταγράφηκε μέσα από μελέτη που έγινε στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Τρικκαίων, είναι αρκετά υψηλή.
Την έρευνα πραγματοποίησε το Τμήμα των Επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου Τρικάλων το οποίο σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Παρθένη, είναι από τα λίγα στη χώρα που λειτουργεί ουσιαστικά το παραπάνω τμήμα, παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι οι υπεύθυνες του προγράμματος, Χρύσα Παπαχρήστου (Παιδίατρος), Κική Παγδάτογλου (Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος) και Κατερίνα Γιουβρή (Επισκέπτρια Υγείας).
Σε γενικές γραμμές υψηλή θεωρείται η κάλυψη στα σημαντικά εμβόλια όπως της ηπατίτιδας, της μηνιγγίτιδας C, της διφθερίτιδας- τετάνου – κοκκύτη, πολύ υψηλή στα εμβόλια για Πνευμονόκοκκο, Ηπατίτιδα Α και Β, ανεμουλογιά, ενώ ανεπαρκής στις περιπτώσεις εμβολίων όπως της ιλαράς και της ερυθράς που παρουσιάζουν μειωμένη κάλυψη, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «αντιεμβολιαστικό κίνημα», όπου μερικοί γονείς  δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν.
Επίσης μεταξύ των συμπερασμάτων είναι πως χρειάζεται επαγρύπνηση, σωστή και συνεχής καταγραφή, μέτρα ενίσχυσης του εμβολιασμού.
Μεταξύ των προτάσεων είναι πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών υγείας, διατήρηση και επέκταση της δωρεάν κάλυψης.
Το Τμήμα των Επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου Τρικάλων, δεσμεύτηκε για την συνέχιση καταγραφής και ελέγχου σε όλα τα παιδιά του νομού