Τετάρτη 08.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Πόλεμος” για το παγκάρι… των Μετεώρων;

10.04.2017

Μέρες αγάπης με το μήνυμα της Αναστάσεως να πλησιάζει και ο Μητροπολίτης  Ιωαννίνων και τοποτηρητής του θρόνου των Σταγών βρήκε να την εκφράσει με φράσεις στον π. Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιο, που όχι μόνον σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν έχουμε δει, άλλα ούτε σε Αδωνι με Πολάκη.

Αφορμή για την επιστολή η οποία μόνο την Ορθοδοξία και το πνεύμα της δεν τιμά, είναι η επίσκεψη του πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιου στις Ι.Μ. των Μετεώρων.

Ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών κ. Μάξιμος κάνει λόγο για «αήθη και αντιεκκλησιαστική ενέργεια» εκφράζοντας την «αποστροφήν και την θλίψιν μου» καταλήγει ο κ. Μάξιμος «δια την κακοήθειαν αυτήν και προς Υμάς και προς τα πρόσωπα τα οποία σας συνόδευσαν εις ένα χώρον ον δια δεκαετίας αγνοήσατε». Μάλιστα θεωρεί και τα πρόσωπα που συνόδευαν τον πρ. Τρίκκης ανεπιθύμητα, λες και πρόκειται για τσιφλίκι του.

Επίσης σύμφωνα με το σάιτ «Ρομφαία» που δημοσιεύει την επιστολή, «ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν περιορίστηκε στην επιστολή “γερμανικού ύφους” αλλά ζητώντας σήμερα ο Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης Αλέξιος, άδεια από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σεραφείμ αυτός του αρνήθηκε…»

Οι Ι.Μ. Μετεώρων προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, ανήκουν στην δικαιοδοσία της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας τα έσοδα… ή αν θέλετε το παγκάρι, είναι μεγάλο.