Κυριακή 04.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Δεληλίγκας καταγγέλλει Παπαστεργίου στον Μητσοτάκη για τα ΑμΕΑ

30.08.2019

Στον… πρωθυπουργό της χώρας καταγγέλλει τον δήμαρχο, ο Μπάμπης Δεληγίγκας και ο σύλλογος ΑμΕΑ «Ελπίδα» για κωλυσιεργία στη δωρεά του οικοπέδου! Λέτε μετά από αυτό να αποσύρει την υποψηφιότητα του από την ΚΕΔΕ ο κ. Παπαστεργιου;

Η Επιστολή:

Π Ρ Ο Σ κ. Κυριάκο  Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό

ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Επειδή γνωρίζω τις ευαισθησίες σας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), παίρνω την  πρωτοβουλία να απευθυνθώ προς εσάς για το θέμα που απασχολεί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Αναπηρίες  Ν. Τρικάλων ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’, οδός Θεμιστοκλέους αρ. 8 και Αρ. Παππά Τρίκαλα, τηλ./ FAX : 24310-72450 -www:syllogoselpida.wixsite.com/amea, e-mail:syl.elpida@gmail.comκαι εμένα προσωπικά, την οποία (ευαισθησία) δείξατε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, όταν προτείνατε ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος μάλιστα εκλέχθηκε πρώτος. Την υποψηφιότητά του στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις δημόσια.

Κατεχόμενος από ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, εγώ και η σύζυγός μου δωρίσαμε προς τον Δήμο Τρικκαίων μια οικοπεδική έκταση εμβαδού ένδεκα (11) στρεμμάτων, που αποτελούσε τη μοναδική ακίνητης περιουσία μου, η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη των Τρικάλων, με κτηριακές εγκαταστάσεις 600,00 τ.μ., που προηγουμένως λειτουργούσε ως παιδότοπος, για να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίαςπαιδιών ΑΜΕΑ για όλο το Νομό Τρικάλων.

Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη δωρεά για παιδιά ΑΜΕΑ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Η προηγούμενη δωρεά ήταν ένα οικόπεδο μόνο, εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων (4.000,00 τ.μ.), εκτός Τρικάλων.

Οι διαδικασίες για τη δωρεά ξεκίνησαν με σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικάλων στις 31-1-2018. Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις με τους συλλόγους ΑΜΕΑ Τρικάλων.

Στις 24-4-2018 ομόφωνα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων έκανε δεκτή τη δωρεά.

Στις 18-9-2018 αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει δεκτή τη δωρεά παρουσία των δωρητών (εμού και της συζύγου μου) και των συλλόγων ΑΜΕΑ. Κατά την κοπή δε της Βασιλόπιττας, τον Ιανουάριο του 2019, ο Σύλλογος ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ μας ανακήρυξε, εμένα και τη σύζυγό μου, επίτιμα μέλη του.

Η δαπάνη της σύνταξης του τοπογραφικού σχεδιαγράμματος (αμοιβή τοπογράφου και μηχανικού, αμοιβή δικηγόρου για την παράσταση στην σύνταξη του συμβολαίου, και αμοιβή συμβολαιογράφου κατά το ήμισυ) εβάρυνε εμένα.

Η σύνταξη του συμβολαίου ύστερα από κωλυσιεργίες (;), όχι δικές μας, έγινε τελικά στις 5 Απριλίου 2019 και ύστερα από δικές μου ενέργειες και πιέσεις προς τον Δήμο και τον Δήμαρχο προσωπικά, τόσο από εμένα τον ίδιο, όσο και από τα μέλη του Συλλόγου ΑΜΕΑ.

Στη συνέχεια η μελέτη που έγινε από ιδιώτες μηχανικούς του Νομού μας (Τρικάλων) για την διαρρύθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του συνολικού χώρου, εστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 25-4-2019, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη.

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Θεωρώ ότι η πόλη μας, τα Τρίκαλα, είναι η μοναδική πόλη της Θεσσαλίας, που δεν έχει κέντρο φιλοξενίας ΑΜΕΑ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι μετά την απόφαση που έλαβε ο Δήμος  για την αποδοχή της δωρεάς, δεν μετέβη κανένας από τις υπηρεσίες του Δήμου ούτε να ιδούν την δωρηθείσα έκταση και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, ούτε καν να καθαρίσουν τον οικοπεδικό χώρο από τα χόρτα για την προστασία του από τον κίνδυνο κυρίως της πυρκαϊάς, όταν ο ίδιος ο Δήμος αποστέλει ειδοποιητήρια προς τους ιδοκτήτας οικοπέδων για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους και στους μη συμμορφούμενους τους επιβάλει πρόστιμα. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω με την παρούσα επιστολή μου και σχετικές φωτογραφίες για την κατάσταση της δωρεάς μου πριν και μετά.

Στις 4-6-2019 μετέβηκα στο Δημαρχείο όπου συνάντησα τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου στο γραφείο του, για να με ενημερώσει σχετικά για την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστό. Μου απάντησε ότι : ‘’Θα προσπαθήσω να τον βρω και θα σε ενημερώσω’’. Μετά την παρέλευση διμήνου περίπου, ήτοι στις 30-7-2019 πήγα εκ νέου στον Δήμαρχο, διότι μέχρι τότε δεν είχα καμμία ειδοποίηση, ο οποίος μου είπε: ‘’Δεν μπορώ να τον βρω (!!!) και ανέθεσα το θέμα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κων. Ψύχο, ο οποίος (όπως μου είπε ο Δήμαρχος) γνωρίζει τον κ. Αγοραστό!’’ Την ίδια απάντηση έδωσε και στα μέλη του συλλόγου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ που τον επισκέφθηκαν.

Ύστερα από τα παραπάνω, βλέποντας την όλη αδράνεια και την έλλειψη ενδιαφέροντος (;) από την Δημοτική Αρχή, στις 5-8-2019 επισκέφθηκαμαζί με τα μέλη του Συλλόγου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη στο γραφείο του, προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία να κλείσει το ραντεβού με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Μιχαλάκη, ήταν ότι μέχρι στις 29-8-2019 ο Περιφερειάρχης αδυνατεί να μας δεχθεί. Η απάντηση αυτή δεν μας ικανοποίησε, εμένα δε προσωπικά με πίκρανε. Μετά την 29η Αυγούστου ανέλαβε να μας ενημερώσει σχετικά ο κ. αντιπεριφερειάρχης.

Κε Πρωθυπουργέ

Επειδή, ύστερα από τα παραπάνω εκτιθέμενα, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή κωλυσιεργεί και φρενάρει (;) το όλο θέμα της υλοποίησης της δωρηθείσης εκτάσεως χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο, θα θέλαμε να μας δεχθείτε στο γραφείο σας τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ και ημών των δωρητών και επιτίμων μελών του Συλλόγου για να σας εκθέσουμε αναλυτικά το όλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, καθόσον είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμβουλή σας και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τα ΑΜΕΑ θα δώσει τη λύση, ώστε επιτέλους τα αγγελούδια αυτά του Θεού θα αποκτήσουν την στέγη τους.

Με εκτίμηση και Σεβασμό

Χαράλαμπος και Ιωάννα Δεληλίγκα

Επίτιμα μέλη του συλλόγου ’’ΕΛΠΙΔΑ’’