Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέες αντιδράσεις για την επίσκεψη Πολάκη

03.05.2017
Ανεπιθύμητη η κυβερνητική πολιτική και οι εκπρόσωποί της!
 
Αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη στην περιοχή μας!
Την ίδια ακριβώς στιγμή που ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς (!!!), η κυβέρνηση και οι “θεσμοί” καταλήγουν σε συμφωνία για τη νέα αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο βρίσκεται ένα βήμα προ της ψήφισής του από τη Βουλή,
την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και δανειστές χτυπούν σε 5 μέτωπα: μείωση συντάξεων, αύξηση φορολογίας, μείωση κοινωνικών δαπανών, πλήγμα σε εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις. 
 
Η ψήφιση της νέας συμφωνίας από τη Βουλή,που θα ανοίξει το δρόμο για να συζητηθεί στο Γιούρογκρουπ στις 22 Μαΐου και να δοθεί έτσι το “πράσινο φως” που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης, θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Η ακραία φτώχεια, που ήδη πλήττει 1,5 εκ. άτομα ή το 13,6% της κοινωνίας από 2,2% το 2009 και 8,9% το 2011, θα χτυπήσει κόκκινο.
 
Ο κ. Πολάκης δεν έρχεται για να δει τη σύγχρονη υγειονομική αθλιότητα.
Την υπερεργασία του προσωπικού, τις διαμαρτυρίες των ασθενών. Ούτε για να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματά μας.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία:
– δεν ξεχνάμε τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις
– δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση –
δεν συμβιβαζόμαστε με το μικρότερο κακό! 
 
Αν κάποιοι επέλεξαν να γίνουν διαχειριστές της εξουσίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων, πιστοί εφαρμοστές των μνημονίων και του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ – ΔΝΤ, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε. 
Θα επιμείνουμε στον άλλο δρόμο. Όπως κάναμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τον Α. Γεωργιάδη και τον Α. Λοβέρδο.
Για να πάρουμε πίσω τα χαμένα δικαιώματά μας.
Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους.
Για να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.
Για δημόσια και δωρεάν υγεία.
Για παλλαϊκό ξεσηκωμό μέχρι να ξηλωθούν και στην υγεία και παντού όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – επιχειρηματικών ομίλων. 
 
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι αντίπαλοί τους – είναι μνημονιακοί πολιτικοί τους συνέταιροι που συμφωνούν στο 99% με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.
Έχουν τους ίδιους «πάτρωνες»: το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
Στον χώρο της δημόσιας περίθαλψης συγκεκριμένα, οι κοινοί αυτοί «πάτρωνες» υπαγορεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο καταστροφικό πλαίσιο αντιλαϊκών μέτρων :
-την ασφυκτική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης,
-την αναστολή προσλήψεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού,
-την επιχειρηματικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε. – των ΕΣΠΑ – του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ – των ΜΚΟ,
-τις εξευτελιστικές ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους υγειονομικούς,
-την πλήρη μετατροπή των νέων γιατρών σε σκλάβους χωρίς δικαιώματα,
-την διαιώνιση και κατοχύρωση των σκανδαλωδών προνομίων του καθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημένου που δρα ως μια από τις «αιχμές του δόρατος» για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας περίθαλψης γι αυτό και οι εκπρόσωποί του υιοθετούνται προκλητικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, της σημερινής φυσικά συμπεριλαμβανόμενης.
 
Γι’ αυτό καμία απολύτως δημόσια αντιπαράθεση για την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής δεν γίνεται μεταξύ κυβέρνησης από την μια και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την άλλη.
Όσον αφορά δε το περίφημο «μέτωπο της πάλης ενάντια στην διαπλοκή» πίσω από το επικοινωνιακό προπέτασμα, η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει το ίδιο σύστημα προμηθειών με τους προκατόχους της και χρησιμοποιεί κατά το δοκούν το ίδιο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ με τους προκατόχους της. Άλλωστε, οι ίδιοι αυτοί «ιατροσυνδικαλιστικοί» μηχανισμοί της σημερινής κυβέρνησης έχουν από χρόνια επίσημη αρραγή συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όπως και στην αστική βουλή οι βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού στήριξαν παρέα με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το καταστροφικό 3ο μνημόνιο Τσίπρα, έτσι και σε επίπεδο μηχανισμών οι ενεργούμενοί τους στον χώρο του ιατρικού συνδικαλισμού βρίσκονται στην ίδια διαρκή αγαστή συνεργασία η οποία διανθίζεται με «δούναι και λαβείν» ατομικών ωφελημάτων κάτω από το τραπέζι. 
 
Αντίπαλος πραγματικός της πολιτικής τους είναι το αγωνιστικό ρεύμα της κινηματικής ανεξαρτησίας και της ανυπότακτης κι ασυμβίβαστης αριστεράς
 
Οι πλαστογράφοι, οι μνημονιακοί πρόθυμοι, οι προσκυνημένοι, οι ευρωυποταγμένοι, αυτοί που καταπρόδωσαν το ηρωικό «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού έχουν κάθε λόγο να μισούν αυτούς που επέλεξαν να μείνουν όρθιοι. Ειδικά σήμερα που τρέμουν και αυτοί αλλά και οι γαλαζοπράσινοι μνημονιακοί τους συνεταίροι την νέα ανάταση των λαϊκών αγώνων. 
 
Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και υγειονομικών, μαζί με ταξικά σωματεία και συλλογικότητες, να οργανώσουμε αγωνιστική “υποδοχή” στον εκπρόσωπο της μνημονιακής κυβέρνησης, τον κ. Πολάκη, ώστε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, της επισφάλειας και της ανεργίας, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τη νεολαία και τους συνταξιούχους που ετοιμάζονται για ακόμη μία φορά να δεχθούν τα “ευεργετήματα” της βαρβαρότητας των νέων μέτρων, να στείλουμε το μήνυμα αγώνα, αντίστασης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, το μήνυμα πως δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι στη νέα γκιλοτίνα του 4ου μνημονίου.
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών Τρικάλων