Σάββατο 12.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μητσοτάκης: Η Ε-65 αποτελούσε για μένα προσωπικό στοίχημα

30.01.2021

Εκτενής αναφορά στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η Ε-65 και στις προοπτικές του έργου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητοτάκης κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

«Ο δρόμος αυτός αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα για μένα, είχα πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος με την διεύθυνση ανταγωνισμού, για να πείσω και να πάρουμε τελικά το πράσινο φως».

Δεν θα πω πολλά για την προστιθέμενη αξία του έργου και τις θέσεις εργασίας. αλλά θα σταθώ όμως στις προοπτικές που αυτός ο δρόμος που ανοίγει και ειδικά για τα ορεινά Τρίκαλα, στα πολύ πιο όμορφα βουνά που θα γίνουν πολύ πιο προσβάσιμα ώστε να γνωρίσουν την ανάπτυξη άλλων ορεινών περιοχών»

Για μένα ο Ε-65 αποτελούσε ίσως την τελευταία μεγάλη ουσιαστικά εκκρεμότητα ως προς τα οδικά που αναφέρονται στην Η Ηπειρωτική Ελλάδα .

Οι χαιρετισμοί

Πρώτος μίλησε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που έκανε έναν ξεχωριστό και μεγάλο αγώνα για τον δρόμο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασσαπίδης και φυσικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοράστος που είπε πως στην κυβέρνηση πλέον μιλούν με τα έργα, ενώ έβαλε στο τραπέζι για πρώτη φορά τη Σιδηροδρομική Εγνατία, όνειρο δεκαετιών.

Όλοι στάθηκαν στη σπουδαιότητα του έργου που θα συνδέει την ΠΑΘΕ από το ύψος της Λαμίας με την Εγνατία Οδό, τέσσερες δηλαδή Περιφέρειες, καθιστώντας τα Τρίκαλα κόμβο.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο προέδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης καθώς και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι μίλησαν για την προστιθέμενη αξία του έργου στην περιοχή.