Τετάρτη 03.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γεύσεις… ανάπτυξης από το Επιμελητήριο Τρικάλων

10.02.2020

Με το αδιαχώρητο να επικρατεί στην αίθουσα και την τροχαία να έχει κληθεί να βάλει σε σειρά τα αυτοκίνητα αφού είχε σημειωθεί μποτιλιάρισμα, η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την τοπική γαστρονομία στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ City Resort, θα είχε στεφθεί από απόλυτη επιτυχία… αν δεν είχε συμβεί το παραπάνω παρατράγουδο.

Η εκδήλωση είχε θέμα: «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης», και  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας με το δικό της brand name METEORISIMO με διακεκριμένους προσκεκλημένους και ομιλητές, ενώ και στο… ακροατήριο έσπευσαν οι πάντες.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα σημαντικό σταθμό στη δεκαπενταετή καινοτόμα δράση του Επιμελητηρίου για την καταγραφή, ανάδειξη και ενσωμάτωση στο τοπικό τουριστικό προϊόν της τοπικής γαστρονομίας με το δικό της brand name METEORISIMO, με ομιλητές την κορυφαία σεφ, πρέσβειρα ελληνικής γαστρονομίας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία αγωνίζεται για την ανάδειξη της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, την πρόεδρο του παγκοσμίου οργανισμού γαστρονομικού τουρισμού Μαρία Αθανασοπούλου και τον πρόεδρο του  τμήματος διαιτολογίας και διατροφολογίας πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα.

Στην εκδήλωση αποτυπώθηκε η τοπική γαστρονομία ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης με ένα βίντεο που έκανε αίσθηση, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ανταλλαγή ευχών για την έλευση του νέου έτους.

Η εκδήλωση τελούσε  υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –  Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Μέγας χορηγός της ήταν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. και χορηγός η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.