Σάββατο 07.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. στο ΧΥΤΑ

19.03.2018 /

Στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας οι μαθητές της Α΄ τάξης  του 1ου ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Δυτικής Θεσσαλίας στη θέση Ημερόκλημα  Παλαιοσαμαρίνας Τρικάλων . Τους υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι και ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων μηχανικός περιβάλλοντος  κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος   ο οποίος τους ενημέρωσε  για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, για την διαδικασία  περισυλλογής και επεξεργασίας των σκουπιδιών καθώς και τον τρόπο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων και υπολειμμάτων .

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την όλη διαδικασία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η έκταση, το μέγεθος του χώρου υγειονομικής ταφής αλλά και την απουσία δυσάρεστης οσμής.

Ακολούθησε συζήτηση για την διαδικασία αντίστροφης όσμωσης των στραγγισμάτων, για την καθαρότητα του νερού, για τα οφέλη και την σημασία της διαχείρισης των   απορριμμάτων από τον ΧΥΤΑ, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους πολίτες.

Η διεύθυνση του  1ου ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  ευχαριστεί  τον  κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο και τους εργαζόμενους για την ενημέρωση και την ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του ΧΥΤΑ.