Παρασκευή 14.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κατάρτιση μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ στη Βαρκελώνη

30.01.2023 /

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με την κατάρτιση 14 μαθητών του τομέα Ηλεκτρολογίαςκαι Μηχανολογίας στη Βαρκελώνη, με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»που ξεκίνησε στις 10-1-2023 και ολοκληρώθηκε στις 25-1-2023και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων με κατάλληλα εργαστήρια και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν η MOVEU, με έδρα τη Βαρκελώνη, με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, η οποία οργάνωσε την κατάρτιση και φρόντισε για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Οι 14 μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίαςείχαν την ευκαιρία  να καταρτιστούνστη θεωρία στα γραφεία της MOVEUενώ η πρακτική άσκηση έγινε στα εργαστήρια της MOVEU και στο κέντρο κατάρτισης GremiLlobregat κατασκευάζοντας στα εργαστήρια ηλιακά πάνελ και ελεγχοντας την απόδοσή τους και τη σύνδεσής των με το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το FabricaDelSol, ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο που μετατράπηκε από τον Δήμο της Βαρκελώνης σε ενεργειακά αυτόνομο, όπου εφαρμόζονται τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον (Φωτοβολταϊκά σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο, φύτευση στην ταράτσα, δεξαμενή περισυλλογής όμβριων υδάτων για άρδευση και μόνωση και πολλά άλλα).

Επισκέφτηκαν την επιχείρηση Echotechόπου παρουσιάστηκαν οι νέοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ChintEnergyπου αναπτύσσει φωτοβολταϊκά πάρκα)

Επίσης, επισκέφτηκαν το κέντρο καινοτομίας, ρομποτικής, αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στην βιομηχανία της εταιρείαςΑΒΒκαι ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον ηλεκτρισμό.

Τέλος, επισκέφτηκαν το TMBπου είναι το κέντρο ελέγχου των συγκοινωνιών και το σχολείο της Seat όπου εκπαιδεύονται οι επαγγελματίες σε όλες τα σύγχρονα συστήματα αυτοκινήτου.

Ακόμη,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά σημεία και χώρους πολιτισμού της Βαρκελώνης, όπως η SagradaFamilia, CasaBatlo, LaPedrera, το Πάρκο Γκουέλ, το Μουσείο Ιστορίας, το Ναυτικό Μουσείο, το στάδιο και το μουσείο του CampNou της Barcelona, να δοκιμάσουν τις περίφημες συνταγές της κουζίνας της Καταλονίας αλλά και να απολαύσουν τον περίπατό τους στην παραλία και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε άψογα και σε άριστη συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU, όπως άλλωστε και όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πρόσφατα απέκτησε το Πιστοποιητικό Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Βαρκελώνη είναι οι:Αργυρόπουλος Ιωάννης, Βούκιας Παναγιώτης, Δίπλας Ιωάννης, Καρράς Κωνσταντίνος, Κότσι Παύλος, Λλαπούσι Αντόνιο, Μπαρούτας Στέφανος, ΜπέγκαΜάριους, Μπλάνας Χρήστος, Πανάγος Αναστάσιος, Πολύζος Αλέξανδρος, Σακκομήτρος Νικόλαος, Τασιούλας Χρήστος, Τασκαράν-Ηλιάδης Ιωάννηςμε συνοδούς τους Βασιλική Παπαμήλου, Χρήστο Μπουκουβάλα, Όλγα Βάρα, Αθανάσιο Πεσλή και Γιώργο Βλαχογιάννη.

 

[fbcomments]