Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγήκαν “μαχαίρια” μεταξύ των εργαζομένων στην Ενωση Τρικάλων

26.07.2021

Για τα καλά έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ των συνδικάτων των εργαζομένων στην ΕΑΣ Τρικάλων και Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ μετά την σκληρή ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων που κάνει λόγο για απληρωσιά στην ΕΑΣΤ και τις επιχειρήσεις της. Το γάντι σήκωσαν τα σωματεία εργαζομένων την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Τρικάλων Θωμάς Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ Σωτήρης Τσιαφίτσας που κάνουν λόγο για «συνδικάτο πατερούλη»

Η καταγγελία των Σωματείων

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Τρικάλων και του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ καταγγέλλουμε το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων για την κατάπτυστη και παραπλανητική ανακοίνωση με την οποία αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την εμμονή του με τις δουλειές μας και τις ζωές μας.

Είναι οι ίδιοι που πριν από μερικά χρόνια προεξοφλούσαν λουκέτα ταυτιζόμενοι με εκείνους που δεν ήθελαν την Ένωση και το ΤΡΙΚΚΗ στα πόδια τους. Είναι οι ίδιοι που μόλις η ΕΑΣΤ ανέκαμψε λούφαξαν αδυνατώντας να κρύψουν την απογοήτευσή τους.

Είναι οι ίδιοι που απογοητεύθηκαν από την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην ΤΡΙΚΚΗ και την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας στην Ένωση και βγήκαν τώρα χωρίς λόγο και αφορμή, με άκυρη ανακοίνωση να παραπλανήσουν στοχεύοντας στη δημιουργία πρόσκαιρων αρνητικών εντυπώσεων.

Είναι οι ίδιοι που παρότι στο συνδικάτο τους έδωσαν ένα βαρύγδουπο τίτλο «αυτό του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών» εμμονικά ασχολούνται μόνο με την Ένωση και το ΤΡΙΚΚΗ αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους δόλιες προθέσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Τρικάλων και του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ εκπροσωπούνται γνήσια από τα δικά τους Σωματεία. Δεν έχουν ανάγκη κανένα αυτόκλητο «συνδικάτο πατερούλη» που μάταια προσπαθεί να υπονομεύσει το μέλλον και επομένως τις εργασίες των  εργαζομένων και το μόχθο των  παραγωγών».

Η απάντηση

«Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων : Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στην ΕΑΣΤ & ΤΡΙΚΚΗ σε όλο του το μεγαλείο!!

Οι άλαλοι και ανύπαρκτοι πρόεδροι των επιχειρησιακών σωματείων στην ΕΑΣΤ (Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων) & στο Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ (  γνωστοί στους παροικούντες με ποιο τρόπο και με ποιες πλάτες βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις ), που τόσα χρόνια ο μόνος ρόλος τους είναι να στηρίζουν τα αφεντικά τους, ενώ δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους , τόσο στους χώρους μας όσο και γενικότερα , βγήκαν να καταγγείλουν το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, γιατί τολμάει να ταράζει την ησυχία τους , κάνοντας το αυτονόητο, να διεκδικεί τα δεδουλευμένα.

Αντί να υπογράφουν  κείμενα που τους δίνουν οι εντολοδόχοι τους με γενικές αρλούμπες και ψέματα ας απαντήσουν συγκεκριμένα:

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι οι μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους της Ένωσης και της ΤΡΙΚΚΗ έχουν ξεπεράσει ακόμη και το 40%, ιδιαίτερα στους παλιότερούς.

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι τα τελευταία 8 χρόνια τουλάχιστον, ΠΟΤΕ δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην ώρα τους και ότι οι καθυστερήσεις έφτασαν από 2 έως και 4 μήνες;

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι τουλάχιστον στην ΤΡΙΚΚΗ υπήρξαν κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες με αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων;

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι οι Διοικήσεις και οι Διευθύνσεις, μας έδιναν υποσχέσεις ότι θα μας πληρώσουν, αλλά ποτέ δεν τις τηρούσαν;

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι έγιναν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Eργασίας, που είναι επίσημα καταγεγραμμένες με αίτημα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους;

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η απληρωσια στους εργαζόμενους στην ΤΡΙΚΚΗ ανάγκασε το τελευταίο μόνο χρονικό διάστημα, δεκάδες εργαζόμενους να φύγουν από την ΤΡΙΚΚΗ μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση;

Κύριοι Παπαγεωργίου και Τσαφίτσα, λίγη τσίπα δεν έχετε να επικαλείστε τους εργαζόμενους όταν γνωρίζετε πολύ καλά, ότι και αυτοί ακόμα που τους νομίζετε υποστηρικτές σας, από φόβο για συνέπειες σας βρίζουν και σας διαολοστέλνουν για την υποτακτικότητα σας;

“Ζαγάρια” είστε που κουνάτε την ουρά στα αφεντικά σας πάντα πρόθυμοι να κάνετε ότι σας πουν. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι και εσείς και αυτοί που σας ετοιμάζουν αυτά τα ξεδιάντροπα κείμενα, πως ανοίξατε άθελα σας τον ασκό του Αιόλου και ότι από αυτόν τον ασκό θα βγουν πολλά από αυτά που ο κόσμος των Τρικάλων το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι.

Και να γνωρίζετε ότι μόνο τα αφεντικά σας έχουν να χάσουν από αυτή την αντιπαράθεση . Γι’ αυτό μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη.

ΥΓ: Οι εργαζόμενοι της ΤΡΙΚΚΗ εξοφλήθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες και μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και των εκλεγμένων μελών της ΔΑΣ στη Διοίκηση,  που κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και υπηρεσίες της ΕΑΣΤ ( οξοποιία , εκκοκκιστήριο, εφόδια , γραφεία)  συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη και μετά. Ήταν απλήρωτοι από το τέλος Φλεβάρη , ο ενάμιση μήνας δόθηκε αυτές τις μέρες, κάτω από την επιμονή και την πίεση του Συνδικάτου.

Το συνδικάτο μας δεν θα σταματήσει την δράση, αντίθετα θα κλιμακώσουμε με νέες δράσεις μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος»!

Οι καταγγελίες για… απληρωσιά

Όλα ξεκίνησαν με ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων την περασμένη Τρίτη όπου αναφερόταν από την μια στην πίεση που ασκήθηκε από το Συνδικάτο με αποτέλεσμα «η εργοδοσία να υποχωρεί και να αποπληρώνει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους , που ήταν 2 μήνες απλήρωτοι»

Οι ανακοίνωση που είναι καταπέλτης κατά της διοίκησης της Ενωσης, κάνει λόγο για «απληρωσία δεκάδες εργαζόμενους στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και υπηρεσίες  της ΕΑΣΤ ( οξοποιία , εκκοκκιστήριο, εφόδια , γραφεία), φτάνοντας να τους χρωστάει 3 μήνες. Ένα χρονικό διάστημα απληρωσιάς που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια., δηλαδή οι πληρωμές των μισθών  να είναι συνεχώς 3-4 μηνιάτικά πίσω».

Επίσης καταγγέλλουν πως «Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ-Τρικάλων τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους που αγγίζουν το 30 %».

Μάλιστα το Συνδικάτο κάνει σαφές: «αν δεν προχωρήσουν οι πληρωμές στους συναδέρφους και δεν σταθεροποιηθεί η μισθοδοσία  δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, μέχρι να μην μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος».

Από τις βολές δεν γλύτωσε ούτε η διοίκηση του ΕΚΤ: «αποφασίστηκε ομόφωνα το ΔΣ να καταγγείλει τη Διοίκηση της ΕΑΣΤ , να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και να πράξει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης , καθώς και τη στήριξη των εργαζομένων στις μορφές διεκδίκησης που θα αποφασίσουν.

         Έκτοτε επικρατεί  σιγή ασυρμάτου από το προεδρείο του ΕΚΤ παρά το πέρασμα 3 εβδομάδων , προκαλώντας εύλογα και έντονα ερωτηματικά σε όλους μας», ζητώντας εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ , με παρουσία εργαζομένων της ΕΑΣΤ.