Σάββατο 22.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Είναι ο Παπαστεργίου τόσο έξυπνος όσο ο Ταμήλος;

11.07.2017

Του Χρήστου Κοντού

Είναι ο Παπαστεργίου, Ταμήλος; Πολλοί βάζουν όλο και πιο επιτακτικά τελευταία το ερώτημα με την… έξυπνη πόλη που επί Μιαχάλη Ταμήλου είχε αναδειχθεί ως τέτοια παγκοσμίως, γεγονός που με τον Οδυσσέα Ράπτη το διατυμπάνιζαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν.

Μάλιστα όσοι διαθέτουν μνήμη και ασχολούνται με τα ΜΜΕ, θα θυμούνται ολοσέλιδα αφιερώματα της «Καθημερινής» που εξυμνούσαν πόσο έξυπνοι είμαστε εμείς οι Τρικαλινοί και πόσο έξυπνο δήμαρχο έχουμε. Βέβαια ποτέ δεν μάθαμε πόσο μας κόστισαν, αλλά όντως ήμασταν τόσο έξυπνοι που τον εκλέξαμε και ως βουλευτή για να διαπιστώσει και η υπόλοιπη Ελλάδα την εξυπνάδα του, μέχρι και οι «Ράδιο Αρβύλα».

Μετά επί Λάππα είναι αλήθεια πως… χαζέψαμε λιγάκι, παρότι ο Οδυσσέας Ράπτης τραβούσε μπροστά και έφερε το περιβόητο «Λεωφορείο χωρίς οδηγό», το οποίο όμως δεν πρόλαβε να το οδηγήσει ο πρώην δήμαρχος, και το πήρε στα στιβαρά χέρια του ο Παπαστεργίου.

Από τότε απογειωθήκαμε σε εξυπνάδα… Ωχριούν οι εξετάσεις που κάνανε τζάμπα μέσω υπολογιστή οι παππούδες της Αγίας Μονής και έβγαινε σε ζωντανή σύνδεση στον ΣΚΑΙ τότε ο Ράπτης (δεν θυμάμαι αν φορούσε και ιατρική μπλούζα) και τα διάφορα άλλα συστήματα στάθμευσης με το κινητό.

Για ποιο πράγμα να πρωτομιλήσει κανείς σήμερα; Κέντρα ελέγχου που βλέπουν το κάθε αυτοκίνητο του δήμου, έξυπνα συστήματα ελέγχου των υπαλλήλων, διαλέξεις στο εξωτερικό για την εξυπνάδα μας, αφιερώματα στα σάιτ, διάλογος με τον πολίτη για τη λαϊκή αγορά και τις γέφυρες (ανάθεμα κι αν έγραψε κανένας), πιστοποιητικά ντελίβερι κι ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

Αν δεν ήταν κι εκείνα τα αδέσποτα… μοσχάρια που βγήκαν για… εκποίηση, να μας χαλάνε την εικονική πραγματικότητα, με όλα τα άλλα μια χαρά τα βόλεψαν!!!