Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε αναστολή εργασίας 51 άτομα στο νοσοκομείο Τρικάλων

01.09.2021

Στους 51 ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Π.» οι ανεμβολίαστοι του νοσοκομείου Τρικάλων που από σήμερα είναι σε αναστολή εργασίας με βάση την σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Τα 51 άτομα είναι γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και διοικητικό προσωπικό.

«Οχι» του ΣΤΕ

«Οχι» στην αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας  του εμβολιασμού στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, είπε το  Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το σχετικό αίτημα υγειονομικών από διάφορα νοσοκομεία προκειμένου να  «παγώσει» η εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, κινούμενο στη γραμμή που είχε τηρήσει και ως προς την έκδοση των προσωρινών διαταγών, αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα των υγειονομικών.

Τώρα πλέον αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα συζητήσει τη σχετική αίτηση ακύρωσης στις 8 Οκτωβρίου.

Στις προσφυγές μεταξύ άλλων αναφέρεται  ότι «η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».