Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Με πενθήμερο και… σε αναμονή των εκπτώσεων οι έμποροι

27.06.2016

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς εισέρχεται από σήμερα η τοπική αγορά, καθώς τίθεται σε ισχύ το πενθήμερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα διαρκέσει έως και τις 27 Αυγούστου.

Το ωράριο είναι προαιρετικό, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστου Μπλουγούρα όλο και πιο πολύ θα το τηρήσουν, διότι το επόμενο διάστημα οι περισσότεροι πολίτες φεύγουν και η κίνηση στην πόλη είναι υποτονική.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι Τρικαλινοί έμποροι είναι σε αναμονή και των θερινών εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου, διότι η καταναλωτική δύναμη των πολιτών έχει πέσει κατακόρυφα, γεγονός που αυξάνει όλο και περισσότερο τα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Μπλουγούρας οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών και γενικά, οποιαδήποτε είδηση που δεν είναι αισιόδοξη, κάνει κακό στην ψυχολογία των καταναλωτών που όσο περνάει ο καιρό μειώνουν όλο και περισσότερο τις αγορές τους.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Τρικαλινών εμπόρων τόνισε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τον κλάδο του εμπορίου θα απασχολήσουν το φορολογικό και το ασφαλιστικό, διότι η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες.

Οι έμποροι ζητούν την απλοποίηση και διαφάνεια του συστήματος προκειμένου αυτό να καταστεί πλήρως κατανοητό τόσο από τους φορολογουμένους όσο και από την ίδια τη διοίκηση, τη μείωση στο ελάχιστο των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος εφαρμογής του συστήματος για αμφότερους τους εμπλεκομένους, τη πάταξη της φοροδιαφυγής και την απλούστευση των διαδικασιών μέσω τυποποίησης διαδικασιών ώστε ο ελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός να καταστεί αποδοτικότερος, την  καθιέρωση σταθερής φορολογικής νομοθεσίας με μακροχρόνιο ορίζοντα εφαρμογής και την εμπέδωση – εμπότιση φορολογικής συνείδησης και αισθήματος εμπιστοσύνης και υπευθυνότητας στους φορολογουμένους.