Δευτέρα 04.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σανίδα σωτηρίας οι εκπτώσεις για τους εμπόρους

03.01.2017

Στις εκπτώσεις εναποθέτουν τις όποιες ελπίδες τους οι έμποροι… να βγάλουν τον φετινό χειμώνα, αφού η λαίλαπα των μέτρων και η υπερφορολόγηση, οδήγησε πολύ λιγότερους Τρικαλινούς τις γιορτές στα καταστήματά τους. Μάλιστα σύμφωνα με το δελτίο τύπου η χρονιά έκλεισε με… απώλειες στον τζίρο και στον αριθμό των επιχειρήσεων.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι οι χειμερινές εκπτώσεις του 2017 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Τονίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής, καθώς σε περίπτωση ελέγχου, οι κυρώσεις είναι αυστηρές και τα ποσά των προστίμων αρκετά υψηλά, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.

Μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την τοπική επιχειρηματικότητα ολοκληρώθηκε δυστυχώς με απώλειες, τόσο στον τζίρο, όσο και στον αριθμό των επιχειρήσεων στην περιοχή μας. Ωστόσο, να ευχηθούμε το 2017 να είναι καλύτερη χρονιά με υγεία και δύναμη στους συναδέλφους για τις πολλές υποχρεώσεις που έρχονται. Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί τους συμπολίτες μας που στήριξαν την τοπική αγορά για μία ακόμη χρονιά και προτρέπει όλους να επισκεφθούν τα τοπικά καταστήματα και να επωφεληθούν την ευκαιρία των μεγάλων εκπτώσεων που αναμένονται».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

[fbcomments]