Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοινό μέτωπο Εμπόρων και Εργατικού Κέντρου

21.01.2020

Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι αυτό του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και του ωραρίου και της αμοιβής των εργαζομένων, συστήνουν Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων και Εργατικό Κέντρο.

Ποιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Οικονόμου, αλλά και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου κλήθηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστο Μπλουγούρα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, με στόχο την ενημέρωση των θεμάτων που αφορούν τους δύο φορείς.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΤ μίλησε για τα ωράρια εργασίας που καταστρατηγούνται κυρίως από τις πολυεθνικές, μιλώντας για «σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων» με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού που οδηγούνται σε λουκέτο. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να ενωθούν οι δυνάμεις στο θέμα των Κυριακών.

Από την πλευρά της η Μάνη Γιαννοτάκη ως πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του ΕΚΤ, ζήτησε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνο ξεκούρασης των εργαζομένων (12ωρο) ανάμεσα στις βάρδιες τους, να πάρουν επιπλέον ρεπό, να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας, καθώς και να τηρείτε το κανονικό ωράριο.

Την ανάγκη συνεργειών τόνισε από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου ο Θανάσης Φαλτάκας.

Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου που συμφώνησε με πολλά από τα παραπάνω ζητήματα, έθεσε επιπλέον στο τραπέζι το θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και της κατάρτισης των εργαζομένων.