Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ρήγμα στην ΕΛΜΕ Τρικάλων – Διαχωρίζει τη θέση της η ΔΑΚΕ

24.06.2021

Σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Τρικάλων με θέμα «EΛΜΕΤ_ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Τρικάλων που προέρχονται από την ΔΑΚΕ Eκπαιδευτικών δηλώνουν ότι οποιαδήποτε ευθεία επίθεση σε πρόσωπα δεν τους αντιπροσωπεύει. H κριτική πρέπει να γίνεται σε πολιτικές αποφάσεις και ποτέ δεν πρέπει να στοχοποιούμε πρόσωπα. Το κάναμε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ίδια γραμμή κινούμαστε και τώρα. Ήδη έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία με παλαιότερη ανακοίνωσή μας και στηλιτεύσαμε μέσω των ανακοινώσεων της ΟΛΜΕ, την απόφαση του Υπουργείου να χαθούν οι οργανικές θέσεις των συνάδελφων.

Από την άλλη ο Τρικαλινός λαός έχει δώσει μία σαφή εντολή στην κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δια της κυρίας Ξυνοπούλου και ο Δήμος Τρικκαίων δια του κυρίου Παπαστεργίου μέσα από το θεσμικό τους ρόλο προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν με όραμα και πίστη στις αρχές τους. Επίσης, οποιαδήποτε ευθεία επίθεση σε πρόσωπα που εκτελούν το έργο τους αποτελεί πολιτικό κανιβαλισμό και δυστυχώς γίνεται με πρόχειρο και αθεμελίωτο τρόπο, και έχει στόχο την ποινικοποίηση των ανθρωπίνων και πολιτικών σχέσεων.

Τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ που προέρχονται από την ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Τρικάλων έχουν διαφωνήσει και έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη σε πλήθος ανακοινώσεων ειδικά εκείνων που ξεφεύγουν από το ενωτικό κλίμα της ΟΛΜΕ. Δυστυχώς παρότι η ΔΑΚΕ έχει την προεδρία της ΕΛΜΕ Τρικάλων δεν έχει την πλειοψηφία και οι αποφάσεις εκ μέρους της ΕΛΜΕΤ παίρνονται πλειοψηφικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πλειοψηφικές αποφάσεις υπογράφονται «ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Της ΕΛΜΕΤ» χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Δυστυχώς, οι αριστερές παρατάξεις για μικροκομματικά συμφέροντα δεν προσέρχονται σε γόνιμο διάλογο, περιχαρακώνονται γύρω από ένα ξύλινο συνδικαλιστικό λόγο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αντιπολιτευτική τους γραμμή. Το αποτέλεσμα είναι η αποστροφή και δυστυχώς η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος που τόσα έχει προσφέρει από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ