Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έκθεση βιβλίου από της Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «Η γνώση είναι δύναμη»

22.12.2015

Οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνουν έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής την Τρίτη 29/12 και Τετάρτη 30/12, στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8). Η έκθεση θα λειτουργήσει Τρίτη και Τετάρτη, από τις 5μ.μ. έως τις 9 μ.μ

Την Τρίτη 29 Δεκέμβρη θα γίνει παρουσίαση του ημερολογίου- χρονολογίου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με θέμα «στιγμές από την ιστορία του ΚΚΕ στη Θεσσαλία», στις 7 μ.μ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και άνεργο της πόλης μας, κάθε γυναίκα, κάθε λαϊκή οικογένεια να επισκεφτούν την έκθεση βιβλίου στο φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων ( Γαριβάλδη 8) , στο κέντρο της πόλης. Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί για το ΚΚΕ η γνώση είναι δύναμη. Κι αυτό δεν αποτελεί απλά ένα σύνθημα. Το αντίθετο. Η ίδια η εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας αποδεικνύει ότι η κατάκτηση της γνώσης απελευθερώνει τον άνθρωπο, όταν βέβαια γίνεται “υλική δύναμη”, όταν γίνεται δράση, για να ανακαλύψουμε όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας, με λίγα λόγια για να γνωρίσουμε τον κόσμο που ζούμε και για να τον αλλάξουμε κατακτώντας την αλήθεια των πραγμάτων. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος πάντοτε άλλαζε ο ίδιος αλλάζοντας τον κόσμο γύρω του.

Ειδικά προσκαλούμε τους νέους ανθρώπους, μαθητές όλων των βαθμιδων της Εκπαίδευσης, μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης και των Σχολών Κατάρτισης, που το δικαίωμα στη γνώση το στερούνται σε μεγάλο βαθμό. Ας σκεφτούμε τι φταίει και παιδιά 13 χρονών εργάζονται ταυτόχρονα, ενώ θα έπρεπε όλοι να έχουμε ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στη γνώση; Τι φταίει και εκατοντάδες φοιτητές – σπουδαστές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για να σπουδάσουν;. Τι φταίει και χιλιάδες είναι οι άνεργοι νέοι που στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ;

Όλα “τριγύρω αλλάζουνε” υποτίθεται, με την αλλαγή κάθε φορά μιας κυβέρνησης, κι “όλα τα ίδια μένουν”. Ίδιο μένει και τώρα το άνισο δικαίωμα στη γνώση, στη μόρφωση. Το ΚΚΕ πολεμά το καπιταλιστικό σύστημα και γι αυτό το λόγο: Γιατί θέλει το νέο, τον εργαζόμενο στην αμάθεια. Γιατί με την αμάθεια είναι ακίνδυνος για το σύστημα, δηλαδή σκέφτεται και πράττει για το συμφέρον των οικονομικά κυρίαρχων, κόντρα στα δικά του συμφέροντα! Υιοθετεί τους “μονοδρόμους” τους, ενώ η ιστορία της ταξικής πάλης φανερώνει ότι πάντα ήταν διαφορετικός ο μονόδρομος για τους λαούς από το μονόδρομο των αφεντικών. Γι’ αυτό και η εκδοτική προσπάθεια του ΚΚΕ είναι συνεχής σε όλη αυτή την πορεία των 97 χρόνων ζωής και δράσης του. Στην έκθεση μπορείτε να βρείτε σε προσιτές τιμές εκατοντάδες τίτλους που αφορούν το μαρξιστικό και γενικότερα πολιτικό βιβλίο. Όπως και ειδικές εκδόσεις φιλοσοφικού, οικονομικού περιεχομένου. Ιδιαίτερη θέση κατέχει η λογοτεχνία, πεζή και σε ποίηση, ελληνική και ξένη. Ειδικός χώρος στην έκθεση θα υπάρχει για το παιδικό, εφηβικό, νεανικό βιβλίο».

                                 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ