Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανοιχτά σήμερα αρκετά καταστήματα στα Τρίκαλα

14.07.2019

Παρά την πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ένας σημαντικός αριθμός καταστημάτων άνοιξε σήμερα στα Τρίκαλα πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων.

Βέβαια τα καταστήματα που είναι ανοιχτά είναι σχεδόν όλες οι εμπορικές αλυσίδες, αλλά και αρκετοί έμποροι… που ίσως λόγω και του καιρού, έμειναν στα Τρίκαλα

Οι θερινές εκπτώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου και  και θα λήξουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 για την πόλη μας. Τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν ποικιλία προϊόντων και πολύ καλές τιμές.

Πάντως σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου: «ορίζεται από το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Ωστόσο, πάγια θέση του  Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι αχρείαστες και επιφέρουν μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, για την προτεινόμενη από το νόμο πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, η πρόταση του  Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά».

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλότερες τιμές, ωστόσο οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

  • Στην αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από… % έως… %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

[fbcomments]