Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεσηκώνονται αύριο οι εκπαιδευτικοί του νομού

20.01.2020

Στο πόδι θα είναι από αύριο η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας και μεταξύ αυτής και των Τρικάλων αξιώνοντας: «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!».

Στην πόλη μας ΕΛΜΕΤ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο την Τρίτη 21/1 στις 12.30 στα γραφεία της ΔΔΕ (πλατεία ΟΤΕ)

Πιο συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ αναφέρει: «H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ. Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία. Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Για τους λόγους αυτούς η ΕΛΜΕΤ αποφάσισε:

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/1 στις 12.30 στα γραφεία της ΔΔΕ (πλατεία ΟΤΕ)
  • Συνέντευξη τύπου την ίδια μέρα, Τρίτη 21/1, και ώρα 14:00, στα γραφεία της ΕΛΜΕΤ (Μάρκου Μπότσαρη 2, 2ος όροφος, πλατεία ΟΤΕ)

για τη συμμετοχή των συναδέλφων, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται την  ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, την Τρίτη 21/1, τόσο στην πόλη μας όσο και στην Αθήνα, η ΕΛΜΕΤ και η ΟΛΜΕ αποφάσισαν δύο διευκολιντικές 3ωρες στάσεις εργασίας(8-11-ΕΛΜΕΤ, 11-2-ΟΛΜΕ) Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή

στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ, ώρα 12:30πμ»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος) και στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ (πλατεία ΟΤΕ) την Τρίτη 21/1 στις 12.30

Το σωματείο μας, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τον πρωινό κύκλο, 8.00 – 11.00, για όσους συναδέλφους τη χρειάζονται».

Οι δάσκαλοι

Στο πόδι είναι όμως και οι δάσκαλοι αφού με ανακοίνωση της η ΔΟΕ τονίζει πως «Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να κηρύξουν επιπλέον στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Στα Τρίκαλα υπάρχει «Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας» – Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/1/2020,

στη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία ΟΤΕ στα Τρίκαλα

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις».

Τους καλούμε, επίσης, να συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και Περιφερειακών Συσκέψεων που θα ακολουθήσουν, ώστε να οργανώσουμε τη δράση μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.