Σάββατο 18.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκπαιδευτικοί: Μικρή συμμετοχή για ένα μεγάλο πρόβλημα

23.01.2020

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!» ζήτησαν σήμερα το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές κάτω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι της οποίας παρότι πάρα πολλοί από αυτούς εκπαιδευτικοί… δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση…

Να σημειώσουμε επίσης πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα μιας και η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα στην κατάργηση του άρθρου 16.

«H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων.

Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας», τονίζουν με ανακοινώσεις τους οι σύλλογοι.