Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μόνο στην Καλαμπάκα θα στήσει κάλπες η Ν.Δ.

11.05.2018

Μόνο στην Καλαμπάκα θα στηθούν τελικά κάλπες στο νομό Τρικάλων την ερχόμενη Κυριακή, όπου την προεδρεία της εκεί ΔΗΜΤΟ διεκδικούν ο Γιώργος Γεωργίου και η Μαρία Σιουπιέρη. Οι εκλογές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Εντελβάις» από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες Δημοτικές Οργανώσεις όπως και στη ΝΟΔΕ οι υποψήφιοι είναι ο ίδιος αριθμός με αυτούς που εκλέγονται, γεγονός που προέκυψε μετά την παρέμβαση Γεωργιάδη και την επιβολή του Κώστα Τρέλλη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Την ερχόμενη Κυριακή, πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.
Το κόμμα δηλώνει πανέτοιμο να ανταπεξέλθει της διαδικασίας, ενώ η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων ήταν μεγάλη και οδήγησε στην παράταση προθεσμίας της ηλεκτρονικής εγγραφής.
Από τα στοιχεία που δίνει η Ν.Δ., προκύπτει ότι 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία, ενώ 27.896 πολίτες έγιναν Μέλη της Ν.Δ. για πρώτη φορά.
Οι 155.335 ψηφοφόροι,  θα ψηφίσουν στις 339 κάλπες που θα στηθούν σε όλη την χώρα, ενώ περισσότερα από τα μισά Μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.
Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.
Σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, ενώ εκλογές θα γίνουν σε όλους τους Νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας.
Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται 2 ή και περισσότεροι υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των Μελών των Προεδρείων των Οργανώσεων του κόμματος θα ξεπεράσει το 50%.
Τα Μέλη μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί από το κόμμα.

[fbcomments]